Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2020, 20:48
Čas čítania 1:20
Martin Mičuda

3 motory, dojazd 840 km, stovka pod 2,1 sekundy a maximálka 320 km/h. Tesla Model S Plaid príde o rok

3 motory, dojazd 840 km, stovka pod 2,1 sekundy a maximálka 320 km/h. Tesla Model S Plaid príde o rok
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.tesla.com/cs_CZ/presskit?redirect=no" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">tesla.com</a>
TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Najostrejšia verzia Modelu S je realitou, k zákazníkom sa ale dostane najskôr o rok.

Tesla sa už minulý rok na verejnosti pohrávala s myšlienkou, že predstaví vylepšený Model S, ktorým zacieli skôr na športovú nôtu. Tieto hlasy silneli najmä v čase, keď Porsche predstavilo svoj Taycan, nakoniec sa ale ukázalo, že Tesla sa tak trochu stiahla. Model S Plaid však automobilka nezatratila, akurát si predstavenie nechala na neskôr. Ten čas nastal práve teraz.

Síce sa predpokladalo, že variant Plaid bude opticky vyzerať inak, ako sa ukazuje, sériové vyhotovenie je po dizajnovej stránke identické s už niekoľko rokov starými klasickými S-kami. Nie je ale vylúčené, že v čase príchodu na trh sa predsa len zmeny objavia (širší rozchod kolies či zadné krídlo). Platí to aj v interiéri, ktorý prítomnosť najvrcholnejšieho variantu očividne nedáva na zreteľ. Čo sa však zmenilo je technika pod kapotou, pretože tá prešla značným vylepšením.

tesla model S plaid
Zdroj: www.tesla.com
Späť
Zdieľať
Diskusia