Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2020, 12:18
Čas čítania 4:09
Jana Mikysová

8 slovenských producentov, ktorých si obľúbili vo svete, no doma ich ľudia až tak nepoznajú

8 slovenských producentov, ktorých si obľúbili vo svete, no doma ich ľudia až tak nepoznajú
Zdroj: Instagram @immatia / @changingfacesdnb
HUDBA ELEKTRONICKÁ HUDBA
Uložiť Uložené

Pre týchto šikovných slovenských producentov sú hrania v zahraničí bežná záležitosť.

Počúvame vaše volania a názory na obsah Refresheru. Aj preto je tu tento článok a veľmi radi budeme tvoriť viac podobného obsahu. Ak naozaj chceš, aby sme na to mali priestor a podporovali aj inú hudbu, kúp si predplatné tohto článku.

Aj napriek tomu, že sú zo Slovenska, je ich hudba spravidla počúvanejšia v zahraničí. V rebríčkoch im často svietia krajiny ako Veľká Británia, Holandsko, Austrália, ale aj Nový Zéland. Pozvánky na vystúpenia v zahraničí sú pre mnohých z nich úplne prirodzené. Títo slovenskí producenti sú dôkazom toho, že aj v našej krajine vzniká kvalitná elektronická hudba. 

Subtension 

Nenápadne pôsobiaci mladík, ktorého hudbu poznajú ďaleko za našimi hranicami. Subtension, vlastým menom Mário, má 28 rokov a tvorí drum&bass. Stihol už vydať niekoľko svojich vecí v prestížnych hudobných vydavateľstvách ako Critical Music, Samurai Music alebo vydavateľstvo Noisie. Okrem hrania a produkcie hudby vyučuje produkciu v producentskej a dj-skej škole, známej ako LFO.  

V zahraničí ich už objavili, poznáš ich aj ty? Talenty elektronickej hudby zo Slovenska
Zdroj: Instagram @subtensionmusic


Mário sa s nami podelil o jeho štatistiky počúvanosti podľa krajín. Možno ťa to prekvapí, ale na prvých miestach má Veľkú Britániu a Spojené štáty. Samozrejme, že je tam aj Slovensko, no medzi ostatnými tiež Španielsko, Rusko, Nemecko, Francúzsko, Rakúsko aj Nový Zéland. Dá sa povedať, že jeho hudba je naozaj svetová. Niet o tom pochýb, jeho tracky sa často objavujú aj v setoch známych dj-ov a producentov z celého sveta. 

„Teším sa zo všetkých prehratí rovnako. Podla mňa je ale lepšie, keď má človek svoj fanbase sústredený v jednej lokalite, dá sa potom lepšie pracovať s publikom a je viac možnosti, čo sa dá robiť (eventy, osobné stretnutia atď. spolupráca s lokálnymi značkami…),“ vysvetľuje pre Refresher Mário svoj pohľad na rôznorodé publikum.

Odporúčané
Jej sety miluje celý svet. Má vlastnú značku oblečenia a spolu so značkou Jägermeister podporí slovenských a českých DJov Jej sety miluje celý svet. Má vlastnú značku oblečenia a spolu so značkou Jägermeister podporí slovenských a českých DJov 4. augusta 2020, 13:41

Kutlo 

Ďalší šikovný producent drum&bassu, Kutlo, krstným menom Martin. Zameriava sa na rezkejšie polámané beaty, ktoré mu už vyšli vo viacerých svetoznámych vydavateľstvách. Stihol si tiež zahrať po boku hviezd drum&bass sveta, ako napríklad Mefjus, Current Value a mnohých ďalších. 

V zahraničí ich už objavili, poznáš ich aj ty? Talenty elektronickej hudby zo Slovenska
Zdroj: Instagram @kutlo

Rovnako ako aj Subtension, dostáva sa mu pozornosti z iných krajín, nielen Slovenska a Česka. Z jeho štatistík počúvanosti na Spotify a Soundclounde, možno povedať, že jeho produkciu počuť všade vo svete. Británia je klasicky na prvom mieste, neskôr vedie Česko a Slovensko, ale nájde sa tu aj Rusko, Maďarsko, Holandsko alebo Austrália.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 88870 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Spoznáš ďalších slovenských producentov, ktorí v mladom veku prerazili so svojou hudbou v zahraničí.
  • Objavíš ich hudbu, ktorú hrávajú veľké producentské a dj-ské mená a tisícky ľudí sa na ňu bavia na párties.
  • Ako vnímajú vysokú počúvanosť zo zahraničia a menší záujem o ich produkciu na Slovensku.
Domov
Zdieľať
Diskusia