Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2020, 15:54
Čas čítania 1:02
Martin Mičuda

BMW prekvapuje. Na trh prináša športovú verziu 128ti s predným pohonom a 265 koňmi

BMW prekvapuje. Na trh prináša športovú verziu 128ti s predným pohonom a 265 koňmi
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0316888EN/off-to-the-“green-hell”:-the-new-bmw-128ti-compact-sports-car-completes-its-final-test-laps-at-the-nuerburgring" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH BMW
Uložiť Uložené

Okrem športovej verzie M135i xDrive BMW prekvapivo ponúkne aj športovú prednokolku.

S príchodom novej generácie radu 1 BMW prekopalo koncepciu pohonu – doterajší primárne zadný pohon (a voliteľný xDrive) nahradili výhradne predným pohonom s možnosťou voľby pohonu všetkých štyroch kolies. To pochopiteľne pobúrilo najmä puristov, pretože okrem absencie šesťvalcov stratila jednotka aj povestný fun fuctor súvisiaci s pohonom výlučne zadnej nápravy.

Najnovšie sa dozvedáme, že sa BMW chystá zaútočiť v segmente kompaktných hot-hatchov s predným pohonom. Automobilka totiž testuje úplne nový variant 128ti (Turismo Internazionale), ktorý sa zaradí pod vrcholné M135i xDrive. Ako naznačuje samotný názov, nepôjde o verziu s pohonom všetkých kolies, práve naopak, bude to ostro strihnutý hatchback s pohonom predných kolies. 

Späť
Zdieľať
Diskusia