Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2020, 8:25
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Obvinení v kauze Plevel vrátane sudcu Polku idú do väzby, Špecializovaný tresný súd rozhodoval 14 hodín

NEWS
Uložiť Uložené

Akcia Plevel súvisí s korupčnou trestnou činnosťou, polícia razie a prehliadky vykonávala v pondelok. Všetci štyria sú obvinení z príjmania úplatkov.

Sudca Špecializovaného trestného súdu Ján Giertli zobral všetkých štyroch obvinených v korupčnej kauze Plevel, vrátane bývalého sudcu Pavla Polku, do väzby. Rozhodovanie trvalo od včera do skorých ranných hodín, celkovo približne 14 hodín. 

„V predmetnej trestnej veci Pavla P. a spol. sudca pre prípravné konanie ŠTS vyhovel návrhu prokurátora na vzatie všetkých štyroch obvinených do väzby. Všetci štyria obvinení boli vzatí do väzby s tým, že bolo rozhodnuté o dôvodoch väzby tak, ako to bolo v návrhu prokurátora ÚŠP uvedené. S výnimkou u obvineného Daniela B., kde sudca pre prípravné konanie rozhodol o väzbe len z dôvodu kolúznej väzby,“ povedal novinárom prokurátor ÚŠP s tým, že vo veci sa ďalej vykonávajú procesné úkony.

Domov
Zdieľať
Diskusia