Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2020, 20:37
Čas čítania 0:28
Viktor Kniš

Ako zvládajú mladí Slováci nosenie rúšok v škole? Niektorí podvádzajú, iní majú hodiny vonku

REFRESHER SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slováci budú nosiť rúška v školách ešte minimálne do konca septembra, a tak sme sa vybrali do ulíc, aby sme zistili, ako sa im zatiaľ darí a či to zvládajú.

Podľa najnovších nariadení pandemickej komisie, resp. konzília odborníkov budú žiaci na školách okrem prvého stupňa základných škôl musieť nosiť rúška aj v triede počas vyučovacích hodín minimálne do konca septembra.

Ak by sa epidemiologická situácia na Slovensku ani potom nezlepšila, povinnosť zakrývať si horné dýchacie cesty by pre študentov pravdepodobne zostala v platnosti. Minister zdravotníctva Marek Krajčí totiž na minulotýždňovej tlačovej konferencii povedal, že je nosenie rúšok vysoko efektívne. 

My sme sa aj preto vybrali do bratislavských ulíc, zaujímalo nás totiž, ako starší žiaci zvládli prvé dva týždne s rúškami a ako celkovo vnímajú tento školský rok. Dozvedeli sme sa, že niektorí absolvujú improvizované štúdium v exteriéri, iní občas za zatvorenými dverami triedy podvádzajú. Viac už ale v samotnom videu. 

Odporúčané
Minister Krajčí: Maximálny počet ľudí na hromadných podujatiach ešte znížime o 80 %, rúška na školách budú povinné naďalej Minister Krajčí: Maximálny počet ľudí na hromadných podujatiach ešte znížime o 80 %, rúška na školách budú povinné naďalej 11. septembra 2020, 15:56
Domov
Zdieľať
Diskusia