Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2020, 15:19
Čas čítania 1:16
Martin Mičuda

Slávne Z-tko od Nissanu prichádza v novej podobe. Kombinuje retro štýl a modernú techniku

Slávne Z-tko od Nissanu prichádza v novej podobe. Kombinuje retro štýl a modernú techniku
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://global.nissannews.com/en/releases/release-05ae4d849817e3a4a615987cf00057dc-nissanz-proto-unveiled#" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">nissannews.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Dodatok Proto hovorí, že vo veci je prototyp, ten ale nemá ďaleko od sériovky.

Nissan už dlhší čas avizoval, že vo veľkom pracuje na nástupcovi ikonického modelu s písmenom Z v názve. Najnovšie automobilka odhalila model úplne novej generácie, ktorá zatiaľ nesie názov Z Proto, pretože ide je prototyp. Dodať ale treba, že to, na čo sa pozeráš je do väčšinovej miery sériová záležitosť. Potvrdzuje to najmä samotný dizajn, ktorý sa od produkčnej verzie pravdepodobne nelíši.

Už na prvý pohľad je jasné, že Nissan sa držal tradícii a najnovšia podoba Z-tka sa nesie v duchu predchodcov. Cieľom japonského tímu bolo postaviť nástupcu v akomsi retro štýle, čím chcela automobilka poukázať na slávnu históriu výborného športiaka. V rôznych detailoch je badať odkaz na jednotlivé modely z minulosti, ako celok ale vystupuje veľmi moderne, čo potvrdzuje aj plne LED-ková svetelná technika s efektnou grafikou.

Z
Zdroj: global.nissannews.com

Predné partie vďaka nárazníku pripomínajú najmä modely 350 Z a 370 Z, nechýba povestná silueta strechy, no a zadné svetlá sú inšpirované modelom 300 ZX. Nové Zetko stojí na 19" diskoch, disponuje dvojfarebnou karosériou a dvojicou oválnych koncoviek výfuku vzadu.

Späť
Zdieľať
Diskusia