Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2020, 13:22
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Exsudca z Kočnerovej Threemy pracuje pre Blahu a Smer. Robert Kaliňák s ním chce nadviazať užšiu spoluprácu

POLITIKA
Uložiť Uložené

David Lindtner si písal s Kočnerom ako blízky kamarát, teraz s pozastaveným výkonom advokácie pomáha Smeru, Kaliňákovi aj Blahovi.

Kočnerova komunikácia cez Threemu ukázala na viacerých pochybných sudcov a rozpútala aj justičnú kauzu Búrka. Zároveň z nej vyplynulo, že si niektorí sudcovia písali s obvineným podnikateľom aj kamarátsky. Jedným z nich bol aj (dnes už) exsudca David Lindtner, s ktorým si Marian Kočner vymenil stovky správ.

V súčasnosti má David Lindtner pozastavený výkon advokácie rozhodnutím Slovenskej advokátskej komory, napriek tomu pomáha v právnických veciach strane Smer a osobne podpredsedovi strany Ľubošovi Blahovi, všimli si Akutality.sk. Poslanec Blaha sa pochválil spoluprácou na Facebooku. 

Odporúčané
Kočnerov príbeh sa oslobodzujúcim rozsudkom za vraždu nekončí. Čo ho čaká na Najvyššom súde a v akých ďalších kauzách je namočený Kočnerov príbeh sa oslobodzujúcim rozsudkom za vraždu nekončí. Čo ho čaká na Najvyššom súde a v akých ďalších kauzách je namočený 3. septembra 2020, 11:46

Ide o status, v ktorom Ľuboš Blaha informuje, že špeciálna prokuratúra zrušila jeho obvinenie. „Špeciálna prokuratúra to našťastie musela uznať, najmä vďaka mojim advokátom Robertovi Kaliňákovi a Dávidovi Lindtnerovi, ktorí právne zastupujú Smer a sformulovali nepriestreľnú profesionálnu právnu sťažnosť. Ďakujem za to!” napísal podpredseda Smeru-SD. 

Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák si myslí, že David Lindtner je mimoriadny odborník a chce s nim spolupracovať aj naďalej. Aktualitám povedal, že ich spolupráca môže byť časom intenzívnejšia. To, že si exsudca písal s Marianom Kočnerom, mu nevadí, pretože si s nim písal napríklad aj Boris Kollár.

Domov
Zdieľať
Diskusia