Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
16. septembra 2020, 9:24
Čas čítania 1:49

Jankovská drží protestnú hladovku už 4 dni, sama nevie, kedy skončí. Uvedomujeme si, že môže zomrieť, hovorí jej advokát

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Advokát Peter Erdös povedal, že Monika Jankovská nemá presne stanovený termín, kedy opäť začne jesť. Vyšetrovateľ Peter Juhás upozorňuje, že síce hladuje aj kvôli jeho postupom, oficiálnu žiadosť o prešetrenie nepodala.

Moniku Jankovskú stíhajú väzobne kvôli justičnej kauze Búrka od marca 2020. Bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti a exsudkyňa v sobotu zahájila vo väzbe protestnú hladovku, pretože sa jej nepáči, ako orgány činné v trestnom konaní, ale aj najvyšší ústavní činitelia a ministerka spravodlivosti, pristupujú k jej obvineniam. 

Uvedomuje si, že si môže privodiť smrť

Advokát Moniky Jankovskej Peter Erdös tlmočil slová Moniky Jankovskej, ktorá hladovku drží už štvrtý deň. Podľa jej vlastných slov si uvedomuje, že ide o krajné riešenie a vníma aj možné následky. „Moja klientka si uvedomuje, že hladovka je krajným riešením a presne preto sa k takémuto kroku odhodlala. Uvedomuje si aj to, že ak sa nezastaví včas, privodí následky smrti,“ vysvetlil Jankovskej kroky cez víkend jej advokát Peter Erdös pre Nový čas

O jej zdravotnom stave v súčasnosti nie sú žiadne podrobné informácie, povinnosťou väznice je skontrolovať zdravotný stav väzňa po 72 hodinách od vyhlásenia hladovky. Ak protest trvá dlhšie ako 7 dní, väzňa kontrolujú každý deň a v prípade zhoršenia zdravotného stavu ho prevezú do väzenskej nemocnice. 

Domov
Zdieľať
Diskusia