Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2020, 18:02
Čas čítania 0:52
Tímea Krauszová

Zábery z požiarom zničených oblastí v USA vyzerajú ako scény z postapokalyptického filmu

NEWS
Uložiť Uložené

Spálené autá a trosky zničených budov, nič iné po sebe požiare nezanechali.

Spálené autá a trosky zničených budov. To po sebe zanechávajú požiare v USA, ktoré ničia krajinu pozdĺž celého pobrežia. Len v samotnej Kalifornii bojuje viac ako 17-tisíc požiarnikov s 28 lesnými požiarmi. Vyžiadali si už 24 obetí a viac než 4 200 budov je nenávratne zničených, informuje protipožiarny úrad CAL FIRE.

Odporúčané
Dym z požiarov v USA sme zaznamenali už aj nad Slovenskom Dym z požiarov v USA sme zaznamenali už aj nad Slovenskom 15. septembra 2020, 9:07

Tak veľa škôd a tak málo dobrých správ

Pozostatky po jednom z požiarov, ktorý nazývajú Bear Fire, na video nahral nezávislý redaktor Craig Philpott. Prešiel zničenou oblasťou po minulotýždňovom požiari (11. septembra). Krátke video nahral v Berry Creek. Na svojom Twitteri nazval prechod cez túto oblasť „emotívnym zážitkom“. Plamene zničili veľkú časť infraštruktúry a o svoj domov prišli mnohé rodiny.

„Tak veľa škody a tak málo dobrých správ,“ napísal. Jeho fotografie a videá sa od víkendu rozšírili v médiách. V oblasti Berry Creek zničil požiar 253 domácností. Viacerí ľudia sú stále nezvestní a polícia po nich pátra.

Rekordné teploty zasiahli časti amerického štátu Kalifornia začiatkom septembra. Štát sužuje vlna horúčav a hasiči vytrvalo bojujú proti lesným požiarom. Kalifornia v súčasnosti zažíva jednu zo svojich najhorších zaznamenaných sezón lesných požiarov. Požiare sú však po celej dĺžke amerického pobrežia, od Washingtonu cez Oregon až po Kaliforniu. 

Horí aj oblasť San Francisca, v ktorej zúria dva z troch najväčších požiarov v histórii štátu, ale požiarnikom sa ich po dvoch neúnavných týždňoch podarilo z veľkej časti dostať pod kontrolu.

Domov
Zdieľať
Diskusia