Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 18:14
Čas čítania 0:56
Adam Novosad

Na kultúru aj šport bude môcť stále chodiť 500 ľudí vnútri a 1 000 ľudí vonku, Matovič presvedčil epidemiológov

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predseda vlády dnes ráno avizoval, že bude bojovať za kultúru a šport.

Predseda vlády Igor Matovič oznámil, že Ústredný krízový štáb nakoniec súhlasil s tým, aby sa avizované zmeny obmedzenia kapacít na kultúrnych a športových podujatiach nemenili nijak drasticky. Na koncertoch, kde budú účastníci sedieť, a slovami Igora Matoviča, neprídu sa tam opiť a vyhukovať, nebudú od októbra platiť navrhované limity.

Na tlačovej konferencii oznámil, že limity zostávajú na 500 účastníkoch v interiéri a 1 000 ľuďoch v exteriéri, pričom v zelenej zóne a červenej zóne budú platiť rozdielne pravidlá sedenia.

Matovič oznámil, že tieto výnimky budú platiť v prípade kultúrnych akcií v podnikoch, kde sa nepodáva občerstvenie, a tak sa nemôžu radovať fanúšikovia koncertov v nočných baroch či kluboch. Žiadne obnovavanie rapových koncertných tour sa tak zatiaľ nekoná.

Odporúčané
Česko sa oficiálne stáva červenou krajinou, vyžadovať sa bude negatívny test alebo karanténa Česko sa oficiálne stáva červenou krajinou, vyžadovať sa bude negatívny test alebo karanténa 14. septembra 2020, 17:07

V prípade kultúrnych akcií bude môcť podujatie v zelenom regióne fungovať na základe týchto obmedzení počtu účastníkov, zatiaľ čo v červenom regióne budú môcť diváci sedieť len v každom druhom rade a platiť bude obmedzenie kapacity na 50 percent.

Športové podujatia konajúce sa v zelenom regióne budú musieť zabezpečiť sedenie len v každom druhom rade, zatiaľ čo v červenej zóne bude športové podujatie umožnené len so sedením v každom štvrtom rade a s obmedzením na 25 percent kapacity.

Igor Matovič zároveň prízvukoval, že by bol najradšej, keby neplatili také prísne opatrenia ani v prípade svadieb, ktoré sa mali limitovať na 30 osôb. Vraj keby bol on nevestou, zrejme by mal po takomto oznámení hlavu v smútku. Rovnako tak chce zabezpečiť, aby deti mohli absolvovať stužkové slávnosti, ale o týchto otázkach sa rozhodne až v najbližších dňoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia