Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 17:07
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Česko sa oficiálne stáva červenou krajinou, vyžadovať sa bude negatívny test alebo karanténa

NEWS ČESKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vývoj u našich susedov musel mať vyústenie.

Od piatka 18. septembra bude Česká republika zaradená na zoznam červených rizikových krajín, a tak bude pre ľudí prichádzajúcich z tejto krajiny naspäť na Slovensko potrebne preukázať sa negatívnym testom na Covid-19, ktorý nebude starší ako 72 hodín, alebo absolvovať domácu karanténu a na piaty deň podstúpiť test.

Odporúčané
Na bratislavských internátoch v Mlynskej doline hlásia prvé prípady koronavírusu Na bratislavských internátoch v Mlynskej doline hlásia prvé prípady koronavírusu 14. septembra 2020, 15:22

Na svojom facebookovom profile informoval o vývoji situácie na zasadnutí Ústredného krízového štábu tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus. Česko však do červenej zóny nenasledovali Maďari ani Rakúšania, ktorí nateraz zostávajú v zelenej kategórii, ale ministerstvo do týchto krajín neodporúča cestovať. 

Výnimky z preukazovania sa testom a karantény však platia pre pendlerov do 30 km od najbližšieho hraničného priechodu, študentov, pedagógov, výskumníkov, zdravotníkov, poľnohospodárov či sociálnych pracovníkov. Novinkou je rovnako aj možnosť prísť na Slovensko s negatívnym testom na Covid-19 nie starším ako 72 hodín a vyhnúť sa tak karanténe, ktorá bude platiť pre všetky krajiny.

 

ONLINE INFO Z ÚSTREDNÉHO KRÍZOVÉHO ŠTÁBU: ČESKO SA VZHĽADOM NA VÁŽNY PANDEMICKY VÝVOJ STÁVA “ČERVENOU” KRAJINOU. RAKÚSKO...

Posted by Martin Klus on Monday, September 14, 2020

Klus upozorňuje, že Maďarsko aj Rakúsko pritom slovenská vláda môže zaradiť medzi červené krajiny prakticky kedykoľvek, a tak ľudí vystríha, aby sa im náhodou neprekazili cestovateľské plány.

Bezpečnými krajinami sa naopak stávajú Švédsko, Bulharsko a Kanada, ale ak si sa nevedel dočkať preradenia Portugalska medzi menej rizikové štáty, zatiaľ ťa krízový štáb nepoteší. Medzi zelené krajiny nepribudne ani Belgicko a Holandsko, ale v blízkej dobe by sa situácia mohla zmeniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia