Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 17:27
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Češka vo vlaku vyfasovala pokutu, lebo nemala rúško. Zaskočilo ju, keď zistila, aké dôvody boli uvedené na bloku

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Pani Martina sa obhajovala tým, že trpí silnou astmou.

Češka si vo vlaku odmietla nasadiť rúško a vyfasovala pokutu. Takáto správa by zrejme na Slovensku neprekvapila nikoho, pretože v našej krajine cestujeme s rúškami vo verejnej doprave už niekoľko mesiacov, avšak pani Martina z regiónu Brna svoj príbeh z 8. septembra zverejnila na sociálnych sieťach, informuje TV Nova.

U našich susedov sa spochybňovanie funkčnosti rúšok rozbehlo na plné obrátky, a tak niet divu, že v komentároch sa množstvo ľudí postavilo na jej stranu. České dráhy majú vo svojom prepravnom poriadku uvedené, že cestujúci musí mať nasadené rúško, v prípade, ak tak neurobí, sprievodca ho má možnosť vylúčiť z prepravy, teda vyhodiť z vlaku a pokutovať.

Češka vo vlaku vyfasovala pokutu, lebo nemala rúško. Zaskočilo ju, keď zistila, aké dôvody boli uvedené na bloku
Zdroj: Pixabay

Sprievodca v tomto prípade postupoval presne podľa toho, čo mu vraví poriadok, a na cestujúcu zavolal políciu. Medzitým ju vylúčil z prepravy a vystavil pokutu, ktorá ženu potrestala za dva činy. Dohromady zaplatila 4 600 korún, čo je okolo 170 eur, ale technicky neplatila za nenosenie rúška.

Sprievodca ju potrestal čiastkou 3 600 korún za omeškanie vlaku, ktoré sa kalkuluje z počtu minút, pričom České dráhy museli v tomto prípade vlak kvôli meškaniu 26 minút odrieknuť, a 1 000 korún predstavovala prirážka za nepovolené zastavenie vlaku.

Odporúčané
Na bratislavských internátoch v Mlynskej doline hlásia prvé prípady koronavírusu Na bratislavských internátoch v Mlynskej doline hlásia prvé prípady koronavírusu 14. septembra 2020, 15:22

Keď však na miesto dorazili policajti, žena už vo vlaku nebola a nachádzala sa mimo súpravy, a tak muži zákona nemali ako zasiahnuť. Žena sa obhajovala tým, že trpí silnou astmou a v ochrannom rúšku by cestu nezvládala predýchať.

Domov
Zdieľať
Diskusia