Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 21:16
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Colníci sa chválili zabavenými „fejkovými AirPods“ za státisíce. V skutočnosti šlo o originálne slúchadlá od OnePlus

NEWS APPLE
Uložiť Uložené

Americkí colníci sa nechali oklamať podobnosťou dizajnu.

Colníci na letisku JFK v americkom meste New York na konci augusta zadržali dve tisícky bezdrôtových slúchadiel. So svojím úlovkom sa pochválili na sociálnych sieťach, kde hrdo hlásali, že US Customs and Border Protection, ako znie názov amerického colného úradu, na dennej báze chránia verejnosť v Spojených štátoch amerických pred všemožnými rizikami a nebezpečenstvom, informuje The Verge.

Užívatelia na sociálnych sieťach sa však smejú na tom, či náhodou colníci nechránia zisky amerických korporátov namiesto verejného zdravia, pretože aj keď v príspevku oznámili, že zhabali 2 000 kusov fejkových slúchadiel Apple AirPods, v skutočnosti na fotke neboli žiadne napodobeniny, ale originálne slúchadlá od spoločnosti OnePlus. 

Spoločnosť OnePlus pritom patrí medzi známe značky, a tak ťažko veriť tomu, že nikto z colníkov ani marketingového tímu spravujúceho sociálne siete vládneho úradu logo spoločnosti nespoznal. Colníci vypočítali, že hodnota zhabaných slúchadiel smerujúcich do USA z Hongkongu dosiahla 398-tisíc dolárov, keby boli legitímne.

Odporúčané
VIDEO: Robert Fico vyložil v rádiu na stôl mobil za 15 000 eur. Slovák s minimálnou mzdou by naň pracoval dva roky VIDEO: Robert Fico vyložil v rádiu na stôl mobil za 15 000 eur. Slovák s minimálnou mzdou by naň pracoval dva roky 14. septembra 2020, 14:32

Ba čo viac, príspevok na Twitteri colníci otvorili frázou „THAT’S NOT AN APPLE“, čím si vyslúžili dávku výsmechu. Na tweet medzitým zareagovala aj samotná spoločnosť OnePlus, ktorá napísala, aby im radšej colníci celú sadu zadržaných slúchadiel vrátili naspäť. Nevedno však, či všetky kusy zo zhabanej dvojtisícovej zásielky pochádzali od OnePlus alebo šlo o kombináciu rôznych slúchadiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia