Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 14:03
Čas čítania 0:48
Tímea Krauszová

Svetová zdravotnícka organizácia varuje: V týchto mesiacoch v Európe očakávame nárast úmrtí na koronavírus

NEWS
Uložiť Uložené

Povedal to riaditeľ WHO pre Európu Hans Kluge.

Európa ani zďaleka ešte neprekonala pandémiu koronavírusu. V októbri a v novembri máme očakávať nárast počtu obetí COVID-19. Podľa portálu France24 to povedal riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre Európu Hans Kluge.

Odporúčané
Chlapci sa pri prvom sexe urobia rýchlo a dievčatá vôbec. Vyvraciame 5 mýtov o sexe, ktoré by už mali ostať v minulosti Chlapci sa pri prvom sexe urobia rýchlo a dievčatá vôbec. Vyvraciame 5 mýtov o sexe, ktoré by už mali ostať v minulosti 13. septembra 2020, 16:21

Stúpne počet úmrtí na koronavírus

Smrtnosť ochorenia COVID-19 je v Európe momentálne stabilná, a to napriek narastajúcemu počtu nakazených. Minulý piatok, 11. septembra, zaznamenalo 55 členských štátov WHO pre Európu najvyšší počet nových prípadov koronavírusu za jeden deň. Potvrdili až 51-tisíc nakazených. Najviac ich pribudlo v Španielsku a Francúzsku.

Podľa WHO sa situácia v priebehu jesene zmení ešte k horšiemu. „Ocitli sme sa v období, keď krajiny nechcú počuť tento druh zlých správ a ja to chápem,“ povedal na tlačovej konferencii Kluge. Podľa neho to bude ťažšie a v mesiacoch október a november uvidíme aj narastajúci počet obetí COVID-19.

Ani vývoj vakcíny pritom nebude automaticky znamenať koniec pandémie. Podľa aktuálnych výskumov sa zdá, že vakcína bude účinná len pre niektoré časti populácie, čo by mohlo znamenať, že bude potrebné objednať si rôzne druhy očkovania. To je podľa Klugeho nočná mora, pretože z hľadiska logistiky to bude veľmi komplikované. „Koncom tejto pandémie bude, keď sa my ako komunita naučíme s touto pandémiou žiť,“ skonštatoval. Dodal, že dobrou správou je, že to závisí len od ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia