Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2020, 14:12
Čas čítania 1:49
Viktor Kniš

Monika Jankovská údajne vyhlásila vo väznici protestnú hladovku. Toto majú byť dôvody, prečo prestala jesť

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Podľa informácií portálu Topky Monika Jankovská adresovala list šéfovi väznice, v ktorom písala, že vyhlásila hladovku. ZVJS potvrdil, že jeden väzeň skutočne týmto spôsobom protestuje.

Kočnerova „opička“ v súčasnosti obvinená vo viacerých kauzách údajne vyhlásila hladovku v banskobystrickej väznici, kde sa momentálne nachádza. Informuje o tom portál Topky, ktorý sa odvoláva na list Moniky Jankovskej adresovaný riaditeľovi väznice.

ZVJS potvrdil hladovku jedného väzňa

V liste vraj obvinená uvádza, že sa rozhodla držať hladovku kvôli najnovšiemu obvineniu v kauze trenčianskej prevádzky Fatima. Exsudkyni a bývalej štátnej tajomníčke zároveň sprísnili väzbu v korupčnej kauze Búrka. 

Topky získali aj reakciu Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktorý síce nebol konkrétny, potvrdil však, že jeden z väzňov protestuje. 

„Ústav Banská Bystrica aktuálne eviduje jeden prípad vyhlásenia hladovky väznenou osobou. V tejto súvislosti zároveň uvádzame, že Zbor väzenskej a justičnej stráže je oprávnený poskytovať konkrétne informácie o väznených osobách len zákonom stanoveným orgánom a inštitúciám v rozsahu nevyhnutnom na plnenie ich úloh. Vzhľadom na to, že nedisponujeme súhlasom dotknutej osoby, nie sme oprávnení Vám poskytnúť požadované bližšie informácie týkajúce sa osobnosti a súkromia fyzickej osoby,“ znie celé vyjadrenie hovorkyne ZVJS pre Topky.

Monika Jankovská údajne vyhlásila vo väznici protestnú hladovku. Toto sú dôvody, pre ktoré vraj prestala jesť
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Tri dôvody

Portál rovnako zverejnil aj vyjadrenie advokáta Moniky Jankovskej Petra Erdösa, podľa ktorého Monika Jankovská drží hladovku pre porušovanie základných práv a slobôd. Konkrétne dôvody sú podľa obvinenej tri. Jeden sa týka údajného nezákonného postupu a rozhodnutia vyšetrovateľa Petra Juhása v kauze Fatima, druhý údajného porušovania základných práv a slobôd zo strany najvyšších ústavných činiteľov a tretí údajného nezákonného zasahovania ministerky spravodlivosti do voľby obhajcu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia