Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2020, 9:02
Čas čítania 1:28
Viktor Kniš

Česko hlási ďalší nepríjemný rekord. Počet nakazených ochorením Covid-19 za jediný deň prekročil 1400

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Náš západný sused patrí medzi krajiny EÚ, ktoré sú najviac postihnuté druhou vlnou koronavírusu. Až v polovici aktuálneho týždňa tam zaviedli povinné rúška vo všetkých interiéroch.

V Česku za posledných 24 hodín pribudlo 1447 nakazených koronavírusom, ide o tretí denný rekord nových prípadov za jeden týždeň. Laboratóriá v piatok otestovali viac ako 15-tisíc vzoriek. Česi v posledných dňoch aj týždňoch viac testujú, celkový počet testov už prekonal milión, zvyšuje sa však aj podiel pozitívnych testov v rámci denného porovnania. 

Odporúčané
Vedátor Samuel: Keď ma zablokoval Rytmus, bolo to, ako keby mám zákaz do obchodu, ktorý som nenavštevoval (Rozhovor) Vedátor Samuel: Keď ma zablokoval Rytmus, bolo to, ako keby mám zákaz do obchodu, ktorý som nenavštevoval (Rozhovor) 11. septembra 2020, 10:15

Stúpa počet hospitalizovaných vo vážnom stave aj „oranžové“ regióny

V Prahe na semafore mapujúcom epidemiologickú situáciu svieti oranžová farba, čo značí „začínajúci komunitný prenos“. 

Podľa informácií na stránke českého ministerstva zdravotníctva pribudlo v krajine tento týždeň viac ako 5700 pozitívnych pacientov s Covid-19. Počet ľudí v nemocniciach stúpol za posledný mesiac o viac ako dvojnásobok. 12. augusta bolo v nemocniciach 101 ľudí, 12. septembra je to už 264 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia