Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2020, 20:02
Čas čítania 0:36
Dominik Vetrák

Dokument o environmentálnej aktivistke Grete Thunberg ukazuje, ako sa z ulíc dopracovala k Schwarzeneggerovi a prezidentom

FILMY A SERIÁLY GRETA THUNBERGOVÁ I AM GRETA
Uložiť Uložené

Premiéra dokumentu na Hulu prebehne 13. novembra.

Hulu vydalo prvý trailer pre pripravovaný dokument I am Greta. Rozprávať bude o environmentálnej aktivistke zo Švédska, Grete Thunberg. Dnes už 17-ročná Švédka získala pozornosť médií po tom, čo ešte v roku 2018 vehementne protestovala pred parlamentom. Jej prejavy nielen na pôde OSN sa stali slávnymi a Greta sa stala symbolom boja za lepší zajtrajšok, najmä čo sa ekológie a životného prostredia týka.

Odporúčané
Komentár: Akadémia chce donútiť tvorcov, aby obsadzovali viac členov etnických minorít. Ohrozujú tým však kvalitu filmov Komentár: Akadémia chce donútiť tvorcov, aby obsadzovali viac členov etnických minorít. Ohrozujú tým však kvalitu filmov 11. septembra 2020, 15:04

V dokumente sa môžeme tešiť na jej stretnutia s mnohými významnými politikmi, podnikateľmi a vedcami, s ktorými bude preberať dopad klimatických zmien. Film však zachytí aj jej začiatky a náročný prechod od amatérskej aktivistky po symbol celého sveta. Nakoniec, Greta je stále len dieťa, ktoré navyše trpí obsedantno-kompulzívnou poruchou (OCD) a Aspergerovým syndrómom.

Snímka zožala na filmovom festivale v Benátkach obrovský kritický úspech. Hulu ju pošle aj do vybraných amerických kín, no a celý svet si dokument I am Greta bude môcť pozrieť už 13. novembra na streamovacej platforme Hulu.

Domov
Zdieľať
Diskusia