Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2020, 17:43
Čas čítania 1:48
Tímea Krauszová

Polovica Slovákov verí konšpiráciám, uvítali by autokraciu namiesto liberálnej demokracie

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Až 54 percent opýtaných Slovákov verí, že protesty po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej boli zorganizované a financované zo zahraničia.

Hlasy strednej a východnej Európy: vnímanie demokracie a vlády v 10 krajinách EÚ je publikácia, ktorá zhŕňa výsledky prieskumu so zameraním sa na mieru spokojnosti s fungovaním demokracie a štátu v desiatich krajinách regiónu strednej a východnej Európy. Týmito krajinami sú Rakúsko, Bulharsko, Česko, Estónsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Poľsko, Rumunsko a Slovensko. Prieskum robili v marci  na reprezentatívnej vzorke populácie veľkej od 1000 do 1047 respondentov.

Odporúčané
Cecove meme: Kotlebovci sa mi vyhrážajú, že mi zabijú deti (Rozhovor) Cecove meme: Kotlebovci sa mi vyhrážajú, že mi zabijú deti (Rozhovor) 6. septembra 2020, 16:39

Liberálnu demokraciu chce len polovica Slovákov

Z prieskumu vyplýva, že by liberálnu demokraciu  nad autokratickým vládnutím preferovalo viac ako 50 % respondentov iba v 5 z 10 krajín. Na Slovensku by liberálnu demokraciu preferovalo 49 % ľudí, pričom 38 % by si radšej vybralo silného lídra, ktorý sa nemusí zaoberať voľbami či parlamentom.  Slováci sú v najväčšej miere (až 64 %) ochotní  vzdať sa svojich slobôd výmenou za iné benefity, ako napríklad zlepšenie finančnej situácie, zachovanie tradičných hodnôt či bezpečnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia