Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2020, 17:04
Čas čítania 1:25
Dominik Vetrák

Xbox Series X vychádza 10. novembra. Najsilnejšia konzola na trhu bude stáť 499 eur

TECH XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Microsoft konečne odhalil cenu a dátum vydania svojej konzoly.

Microsoftu včera unikla cena a dátum vydania Xbox Series S, konzoly, ktorú ešte oficiálne ani nepredstavili, ale vďaka leakom o nej vieme už dva roky. Po úniku informácií následne oficiálne potvrdili cenu a dátum vydania, no stále sme nevedeli, koľko bude stáť jej väčší brat, Series X. To sa však dnes mení.

Microsoft potvrdil, že obe konzoly vyjdú 10. novembra. Series S bude stáť 299 eur, no a ak sa o konzole chceš dozvedieť viac, klikaj na náš včerajší článok, kde sme si ju predstavili.

Všetkých najviac aj tak zaujíma Series X, najsilnejšia konzola na trhu. Stáť bude 499 eur/dolárov, čím sa potvrdzujú predpovede analytikov a novinárov. Predobjednávky začnú 22. septembra. Series X sme si do posledného detailu technických špecifikácií predstavili v tomto článku, vrátane toho, akých exkluzívnych hier sa na konzolu dočkáme v ďalších rokoch.

Odporúčané
Xbox Series X bude najsilnejšia konzola na trhu. Kedy vyjde, koľko bude stáť a vďaka čomu sa stane Netflixom videohier? Xbox Series X bude najsilnejšia konzola na trhu. Kedy vyjde, koľko bude stáť a vďaka čomu sa stane Netflixom videohier? 28. júla 2020, 13:56

Bohužiaľ, respektíve našťastie, Microsoft odložilo vydanie Halo Infinite na rok 2021. Hra nevyzerala oslnivo a vývojári sa rozhodli, že ju radšej dokončia, než aby ju vydali v neuspokojivom stave. V tom prípade ale prišla next-gen konzola od Microsoftu o svoj najväčší ťahák. Aké next-gen hry teda budú k dispozícii na launch nových konzol? 

Čaká nás hororové The Medium od poľského štúdia Blooper Team (Observer). Vytvorenie psychologického hororu bolo možné len na novej generácii konzol. Jedným zo základných prvkov hrateľnosti je totiž simultánne, duálne zobrazovanie alternatívnych realít, ktoré sú spolu úzko prepojené.

Bez SSD disku, ktorý načítava herné dáta závratnou rýchlosťou, by hranie nebolo možné. Hra vyzerá naozaj pôsobivo. Neskôr sa jej zrejme dočkáme aj na PlayStation.

10. novembra vyjde na konzolu Xbox Series X aj taktická strieľačka Gear Tactics v štýle X-Com hier. Na jar vyšla už na počítače, získala skvelé hodnotenia, a tak si ju nesmieš nechať ujsť. 

Tešiť sa môžeš aj na akčnú strieľačku z pohľadu z vrchu, ktorá sa nám nesmierne páči. Volá sa The Ascent a na inej konzole si ju nezahráš. Na záver bolo ohlásené, že Assassin’s Creed: Valhalla vyjde o týždeň skôr, teda 10. novembra, aby si ho hráči mohli užiť rovno na next gen konzole. 

Anketa:
Ktorú konzolu si predobjednáš?
Xbox Series X
Xbox Series S
PlayStation 5
PlayStation 5 Digital
žiadnu
Ešte neviem
Xbox, ale len budúci rok či neskôr
PlayStation 5, ale len budúci rok či neskôr
Xbox Series X
14 %
33 Hlasov
Xbox Series S
3 %
6 Hlasov
PlayStation 5
38 %
90 Hlasov
PlayStation 5 Digital
11 %
27 Hlasov
žiadnu
10 %
24 Hlasov
Ešte neviem
7 %
17 Hlasov
Xbox, ale len budúci rok či neskôr
3 %
7 Hlasov
PlayStation 5, ale len budúci rok či neskôr
14 %
32 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia