Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2020, 16:44
Čas čítania 0:39
Richard Balog

Nike vydáva svoju vôbec prvú kolekciu určenú pre tehotné ženy a čerstvé mamičky

Nike vydáva svoju vôbec prvú kolekciu určenú pre tehotné ženy a čerstvé mamičky
Zdroj: Nike
ŠPORT MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Konkrétne pritom ide o športové oblečenie vhodné pre všetky fázy tehotenstva a taktiež na obdobie po pôrode.

Nike (M) je názov vôbec prvej kolekcie z dielní amerického športového giganta určenej pre tehotné ženy a čerstvé mamičky.  Dizajnéri pritom mysleli na všetky fázy tehotenstva a taktiež obdobie tesne po pôrode, čoho jasným dôkazom je podprsenka s otvorom prispôsobeným k jednoduchému kojeniu dieťaťa. 

Odporúčané
Značka, pri ktorej zrode stál Pharrell Williams. ICE CREAM predstavuje kolekciu jeseň/zima 2020 plnú skvelých kúskov    Značka, pri ktorej zrode stál Pharrell Williams. ICE CREAM predstavuje kolekciu jeseň/zima 2020 plnú skvelých kúskov 2. septembra 2020, 21:40

Súčasťou tohto „essentials“ balíčku športového vybavenia sú taktiež legíny rôznej dĺžky, svetre, tielka alebo podprsenky. Jednotlivé kúsky sa pritom pýšia zvyšenou pružnosťou materiálov, vďaka čomu reagujú na zväčšovanie či zmenšovanie bruška, respektíve iných partií ženy. 

Vývojárom spoločnosti Nike trvalo celé 3 roky, kým dokázali vyhodnotiť analytické údaje získané od viac ako 150 000 netehotných aj tehotných žien a ich porovnanie. Senior dizajn riaditeľka pre inováciu oblečenia s logom „swoosh“ menom Carmen Zolman sa pre portál Dezeen vyjadrila následovne: „Ide o projekt na celý život pracujúci so všetkými typmi matiek, aby pre nich priniesol kúsky, ktoré budú podporovať vzťah žien k športu v transformačnom období života.“

Záverom len dodáme, že kolekcia Nike (M) bola vyrobená na 80% z recyklovateľného polyesteru a na pultoch predajní sa objaví už 17. septembra tohto roku.  

Domov
Zdieľať
Diskusia