Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2020, 10:23
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Úplne nový Hyundai Tucson príde s mimoriadne futuristickým dizajnom

Úplne nový Hyundai Tucson príde s mimoriadne futuristickým dizajnom
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.hyundai.news/eu/model-news/all-new-hyundai-tucson-adds-revolutionary-redesign/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">hyundai.news</a>
TECH HYUNDAI
Uložiť Uložené

Takto bude vyzerať nové kórejské SUV.

Hyundai Tucson patrí medzi najúspešnejšie SUV-čka nielen na Slovensku, ale v celej Európe. Na novú generáciu sa preto upriamuje veľká pozornosť a prvé oficiálne ochutnávky ukazujú, že medzigeneračne neostane kameň na kameni. 

Medzi najdôležitejšie prvky v dizajne patrí predovšetkým nová charakteristická architektúra svetlometov „Parametric Hidden Lights“ – parametrické skryté predné denné LED-kové svetlá sú nenápadne integrované do prednej mriežky a odhalia sa až po zapnutí.

Odporúčané
Nový "baby" Rolls-Royce je realitou. Oázu luxusu a pokoja naďalej poháňa 6,75-litrová V12-ka Nový "baby" Rolls-Royce je realitou. Oázu luxusu a pokoja naďalej poháňa 6,75-litrová V12-ka 3. septembra 2020, 15:53

Najmä čelná časť tak dostane doslova futuristický podtón. Už aj Tucson príde po novom s hlavnými svetlometmi umiestnenými v nárazníku, čím sa viac začlení do rodiny SUV-čiek medzi Konu či Santa Fe. Je pritom zrejmé, že Hyundai opäť vsadí na vyzývavejšie tvary – značka hovorí o emotívnom punci avantgardného estetického smerovania.

Úplne nový Hyundai Tucson príde s mimoriadne futuristickým dizajnom
Zdroj: www.hyundai.news

Celkovo bude karoséria nového Tucsonu väčšia a širšia ako modely predchádzajúcej generácie. Ponúka dlhú kapotu a krátke previsy na natiahnutom rázvore, ktoré vozidlu majú dodať charakter podobný kupé. Z bočnej strany vyznejú doslova sekané povrchy, čím je docielený výrazný kontrast medzi elegantnou siluetou a majestátnym klinom. Tucson tak vyznie dynamicky aj keď stojí na mieste.

Napnuté atletické tvary plynulo prechádzajú do hranatých podbehov kolies, kde zaujmú disky s dynamickým tvarovaním. Veľmi efektne pôsobia aj zadné prepojené LED-ky s novou grafikou a samotným tvarovaním. Nemenej zaujímavý je aj pohľad do interiéru, i keď zatiaľ len formou digitálneho náčrtu. 


Zásadnou zmenou prejde najmä stredová konzola, kde môžeme evidovať skutočne rozmerný dotykový displej s nižším umiestnením. Veľmi elegantne pôsobí vrch palubnej dosky, ktorý plynulo splýva s dverami a ich výplňou. Všetky podrobnosti, vrátane tých o veľkosti displejov sa dozvieme už 15. septembra, kedy je naplánovaná svetová premiéra. 

Späť
Zdieľať
Diskusia