Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2020, 19:21
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

Nová Škoda Enyaq iV spoznáva slovenskú cenu. Lacná zďaleka nie je

Nová Škoda Enyaq iV spoznáva slovenskú cenu. Lacná zďaleka nie je
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/media-room/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Elektrické SUV sa stáva najdrahším modelom značky Škoda.

Nečakali sme dlho, konkrétne len dva dni, a automobilka Škoda nás informuje o prvých cenách svojej elektrickej novinky. Dokonca, už teraz poznáme aj slovenskú cenu, na akú si česká automobilka cení svoj nový Enyaq iV. Ako sa predpokladalo, zďaleka nejde o lacné ovocie. Prekvapuje to však niekoho, najmä v kontexte daného pohonu, výkonu a príslušnej veľkosti?

Škodovka nám totiž ani nemusela ukázať svoje elektrické SUV, každý, kto si spočítal dve a dve vedel, že elektrická sústava daných parametrov v tak veľkom aute sa nebude predávať za 20-tisíc €. Realita je teda taká, že základná cena novej Škody Enyaq iV na našom trhu je 39 490 €. Presne táto suma svieti na oficiálnych stránkach domáceho zastúpenia značky, ide pritom o verziu Enyaq iV 60.

enyaq cena
Zdroj: www.skoda-auto.sk

60-kový Enyaq disponuje jedným elektromotorom na zadnej náprave, a to s výkonom 132 kW / 180 koní a 310 Nm. Batéria s kapacitou 62 kWh zaručí dojazd 390 kilometrov v zmysle WLTP.  Základná výbava je pritom veľmi bohatá – full-LED svetlomety, 19" disky, podpora 11 kW AC a 50 kW DC nabíjania, cúvacia kamera, bezkľúčový vstup a štartovanie, 2-zónová klimatizácia, 7 airbagov, multifunkčný kožený volant, náladové osvetlenie, čalúnenie látka/umelá koža či asistent núdzového brzdenia, držania v pruhoch a čítania značiek.

Odporúčané
Škoda začína novú éru. Elektrický Enyaq má svietiacu masku, revolučný kokpit a dojazd až 510 kilometrov Škoda začína novú éru. Elektrický Enyaq má svietiacu masku, revolučný kokpit a dojazd až 510 kilometrov 1. septembra 2020, 19:31

Druhá verzia, ktorá vstúpi v úvode predaja na trh, je Enyaq iV 80 s cenovkou od 46 990 €. Opäť ide o verziu s výhradne zadným pohonom, tentokrát ale elektromotor ponúka výkon 150 kW / 204 koní a 310 Nm. Akumulátory majú však až 82 kWh, čo značí papierový dojazd 510 kilometrov. Oproti verzii 60 je súčasťou výbavy štandardne adaptívna Matrix-LED svetelná technika, 3-zónová klimatizácia, volič jazdných režimov, vyhrievané sedadlá a volant či chrómové exteriérové lišty.

Cenu exkluzívnej úvodnej edície Founders Edition zatiaľ na Slovensku nepoznáme, v Česku je to ale 1 379 900 českých korún, teda v prepočte vyše 52-tisíc €. 

Domov
Zdieľať
Diskusia