Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2020, 19:31
Čas čítania 2:55
Martin Mičuda

Škoda začína novú éru. Elektrický Enyaq má svietiacu masku, revolučný kokpit a dojazd až 510 kilometrov

Škoda začína novú éru. Elektrický Enyaq má svietiacu masku, revolučný kokpit a dojazd až 510 kilometrov
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/media-room/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Dlho očakávaná elektrická novinka od Škody je realitou.

Je to už niekoľko mesiacov, čo nám automobilka Škoda podsúva informácie a upútavky k svojmu vôbec prvému čisto elektrickému modelu. Reč je pochopiteľne o elektromobile s názvom Enyaq iV, ktorý nám česká značka práve oficiálne predstavila. Stalo sa tak v Prahe, kde došlo k veľkolepému odhaleniu novinky, ktorou Škoda začína novú éru.

Samotný dizajn už nie je veľkým prekvapením, pretože sme ho kompletne spoznali pár hodín pred prezentáciou. Škoda totiž neustrážila oficiálne fotografie, a tak sa dostali na svetlo sveta skôr ako automobilka plánovala. Tak či onak, stredne veľké elektrické SUV vyzerá veľmi dobre, navyše, pýši sa viacerými špecifikami. 

Škoda začína novú éru. Elektrický Enyaq má svietiacu masku, revolučný kokpit a dojazd až 510 kilometrov
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Enyaq iV ide ruka v ruke so súčasným dizajnovým smerovaním značky, vystupuje však sebavedomejším a dynamickejším dojmom. Elektrické SUV sa vyznačuje vyváženými proporciami a veľkými kolesami – Enyaq iV je prvým modelom značky, ktorý ponúka možnosť zvoliť až 21" disky kolies. V základe ide o 19" disky z ľahkej zliatiny, zákazník má pritom na výber celkovo až 7 typov.

Škoda zároveň dáva na výber chrómové alebo čierne detaily – lišty strešného nosiča, lišty okolo okien, kryty spätných zrkadiel, označenie modelu či rám masky. Veľkou novinkou je maska Crystal Face – ide o mriežku s kryštálovým vzhľadom, ktorú osvetľuje 130 LED-iek, čím v noci vzniká jedinečný svetelný podpis. Takéto riešenie je primárne určené pre vrcholný variant Enyaq RS iV, ostatné verzie ho dostanú za príplatok. 

Späť
Zdieľať
Diskusia