Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2020, 13:20
Čas čítania 0:50
Richard Balog

Husté lesy za chrbtom a bývanie v retro-štýle, keď potrebuješ únik z ruchu veľkomesta

Husté lesy za chrbtom a bývanie v retro-štýle, keď potrebuješ únik z ruchu veľkomesta
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Atmosféra vidieku, jednoduchosť a funkčnosť sú hlavnými prvkami tohto krásneho domu na okraji obce Lány.

Lesní 20, Lány, Česká republika - Tak znie presná adresa víkendového bývania, do ktorého sme sa zamilovali už na prvý pohľad. Projekt architektov z kaa studio predstavuje kompletnú rekonštrukciu prímestského domu, pričom majitelia túžili po retro štýle zariadenia. 

Tandem v zložení architektov Kamily Holubcovej a Antonína Holubca sa s redizajnom klasickej stavby so sedlovou strechou vyhral do jemných detailov. Výsledkom je úkryt pred okolitým svetom s hustými lesmi za chrbtom

Odporúčané
Redizajn interiéru po 12 rokoch bývania, ktorý dodal plechovej stavbe potrebnú jemnosť a gráciu    Redizajn interiéru po 12 rokoch bývania, ktorý dodal plechovej stavbe potrebnú jemnosť a gráciu 24. augusta 2020, 20:35

V kontexte „divokých“ rekonštrukcií susednej zástavby sa tvorcovia rozhodli upozorniť na krásu domčekovej formy objektu. So základnou hmotou tak pracovali len na úrovni vnútorných úprav dispozície a umiestnenia okien.  Obytné podkrovie využili v pôvodnom objeme s presvetlením na úrovni strechy. Jedinou prístavbou sa stala drevená veranda/letný vstup napojený k záhradnému priečeliu.

Späť
Zdieľať
Diskusia