Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti ASFK.
6. septembra 2020, 14:32
Čas čítania 1:20
Sponzorovaný obsah

Láska, bolesť, prekážky, ale aj humor, život a smiech. Aj to je divácky hit vľaňajšieho filmového festivalu v Benátkach

KULTÚRA DRÁMA KINEMATOGRAFIA KOMÉDIA
Uložiť Uložené

Dráma je inšpirovaná divadelnou hrou z roku 2012 a je naozaj unikátnym počinom austrálskej kinematografie.

Dlho si nevidel fakt dobrý film? Najvyšší čas to napraviť. Od 17. septembra je v slovenských kinách austrálska komédia/ dráma  Kým sa skončí leto, alebo v anglickej verzii Babyteeth. Tento film s vážnou témou je skutočným unikátnym filmovým počinom a stal sa diváckym hitom vlaňajšieho festivalu v Benátkach. Tam bol veľmi dobre prijatý nielen film, ale aj herecké výkony. Toby Wallace si odtiaľ odniesol za stvárnenie Mosesa cenu Marcella Mastroianniho pre najlepšieho mladého herca alebo herečku. 

Silný príbeh s pozoruhodnými hereckými výkonmi

Hlavnou hrdinkou emotívneho filmu je 16-ročná Milla, ktorá trpí nevyliečiteľnou chorobou.  Prvá láska v nej však prebudí novú chuť do života. 

Záber z filmu Kým skončí leto
Záber z filmu Kým skončí leto Zdroj: ASFK

Život je krásny aj preto, že sa nedá naplánovať. Keď sa šestnásťročná Milla zaľúbi do problémového chlapca, dvadsaťtriročného Mosesa, je to pro jej rodičov nočná mora. Prvé stretnutie s láskou ale prebúdza v chorej Mille novú chuť do života a jej energia a túžba objavovať čoskoro otočí celú rodinu hore nohami. Milla začne svojmu prekvapenému okoliu ukazovať, ako prežiť každú minútu naplno. Tradičné pravidlá a morálne poučky letia do koša a rodičia sa rozhodnú dať veciam voľný priebeh.

Záber z filmu Kým skončí leto
Záber z filmu Kým skončí leto Zdroj: ASFK

Austrálska dráma so scenárom od Rity Kalnejais je rozprávaná s originálnym humorom a získa si aj náročných divákov.

Trailer filmu

VIZITKA FILMU:
  • Réžia: Shannon Murphy
  • Scenár: Rita Kalnejais
  • Kamera: Andrew Commis
  • Hudba: Amanda Brown
  • Krajina pôvodu: Austrália
  • Žáner: komédia/dráma
  • Minutáž: 118 min.
  • Hrajú: Eliza Scanlen, Toby Wallace, Emily Barclay, Essie Davis, Ben Mendelsohn, Andrea Demetriades, Charles Grounds, Priscilla Doueih

Film inšpirovaný divadelnou hrou

Film Kým sa skončí leto vznikol podľa rovnomennej divadelnej hry z roku 2012. Jej autorka Rita Kalnejais ju sama adaptovala na filmový scenár. 

„Kalnejais rozdelila film do kapitol, z ktorých mnohé majú sardonické tituly ako Trošku zhulený alebo Serem na to. Kapitoly šruktúrujú dej a fungujú i trochu ako Millin vnútorný hlas. Odzrkadľujú jej vývoj,“ povedala režisérka na MFF Rotterdam.

Záber s filmu Kým sa skončí leto
Záber s filmu Kým sa skončí leto Zdroj: ASFK

Film Kým sa skončí leto má na Slovensku premiéru 17. septembra a do kín ho prináša Asociácia slovenských filmových klubov. K filmu sú plánované aj spoločné aktivity s alianciou NIE RAKOVINE, ktorá šíri osvetu a učí ako si zdravo vychutnať život.

Domov
Zdieľať
Diskusia