Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2020, 9:27
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Aktualizované: Na Slovensku pribudlo 100 nakazených koronavírusom. Matovič pritom opäť skritizoval Čaputovú

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Slovensku pribudlo výrazne veľa nových prípadov.

Igor Matovič opäť oznámil prostredníctvom Facebooku obzvlášť vysoké číslo nakazených obyvateľov Slovenska. Podľa jeho informácií sa za utorok nakazilo 100 ďalších ľudí.

Národné centrum zdravotníckych informácií tento údaj následne potvrdilo. Za utorok teda pribudlo  presne 100 nových nakazených, otestovali vyše 3600 vzoriek a 17 ľudí sa vyliečilo. Do štatistík pribudli aj dve obete zo včerajšieho dňa, z Košíc a Prešova.

Viac ako 100 nových prípadov pribudlo za jeden deň od vypuknutia pandémie na Slovensku doteraz len dva krát. Rekord v počte prípadov je 114 zo stredy 15. apríla.

„100 ... čo by sme dnes všetci dali za možnosť vedieť o tých, ktorí prišli z nebezpečných krajín a ignorujú povinnosť nahlásiť sa na Úrade verejného zdravotníctva!,“ napísal Igor Matovič.

Zároveň premiér opäť kritizuje prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá vetovala zákon o sledovaní pohybu ľudí prichádzajúcich zo zahraničia. Tieto údaje mali operátori poskytovať Úradu verejného zdravotníctva, podľa prezidentky však mohla byť novela protiústavná. 


„Áno, ochrana súkromia je dôležitá, ALE v takejto situácii je ochrana zdravia a životov poctivých a nevinných ľudí tisíckrát dôležitejšia ako ochrana súkromia ľudí, ktorí pravidlá ignorujú a priamo ohrozujú iných,“ dodal premiér. 

CORONAVIRUS CHART
Domov
Zdieľať
Diskusia