Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2020, 12:00
Čas čítania 5:07
Dominik Vetrák

Týchto 10 herných klasík vyšlo pred 10 rokmi. Zaspomínaj si na nostalgické zážitky s legendárnymi príbehmi

TECH
Uložiť Uložené

Tieto herné klasiky majú už 10 rokov. Koľko z nich si hral?

Každý rok sa môžeme obzrieť späť a s prekvapením zistiť, koľko rokov už ubehlo od významných udalostí či vydaní rôznych slávnych filmov a hier. My sme sa takto skúsili pozrieť na rok 2010 a zistili sme, že v danom roku vyšlo veľké množstvo nezabudnuteľných titulov. Takto úžasne vyzerali hry pred 10 rokmi? 

Odporúčané
Ak vlastníš Xbox One alebo PlayStation 4, týchto 10 hier je pre teba povinnosťou Ak vlastníš Xbox One alebo PlayStation 4, týchto 10 hier je pre teba povinnosťou 13. augusta 2020, 14:15

1. Limbo (Playdead) – PC, Linux, Xbox 360 a One, PS3 a PS4, Nintendo Switch, android, iOS

Začneme indie titulom, teda hrou od nezávislého štúdia. Limbo majú na konte talentovaní vývojári zo štúdia Playdead, od ktorých ešte možno poznáš ďalšiu nádhernú hru s názvom Inside. V Limbo hráš za chlapca, ktorý sa prebúdza v tajomnom lese.

Stretáva rôzne príšery, ktoré ho chcú zabiť, ale aj niekoľkých ľudí. Viac ti neprezradíme, keďže príbeh hry je najlepšie stráviť vlastnými očami. Ide o 2D skákačku, v ktorej navyše riešiš rôzne hádanky a puzzle.

Hodnotenie na Metacritic: 90/100 z 89 recenzií

2. Red Dead Redemption (Rockstar Games) – Xbox One, PS3

Westernová klasika s emotívnym príbehom Johna Marstona. Mladší hráči ho spoznali v Red Dead Redemption 2, ktoré sa odohráva ešte pred udalosťami jednotky. V nej FBI vyhľadá Marstona a vydiera ho. Ak im nepomôže nájsť a polapiť bývalých členov gangu, môže sa rozlúčiť so svojou rodinou. 

Ide o vynikajúcu príbehovú akčnú hru. Užiješ si v nej množstvo prestreliek, dejových zvratov, skvelo napísaných postáv a aktivít, ktoré ťa zabavia na množstvo hodín. Grafika hry dokáže ohúriť aj po 10 rokoch, rovnako ako finále, na ktoré človek nikdy nezabudne. Westernové hry zo série Red Dead Redemption majú bravúrne konce a epilógy. 

Metacritic: 95/100

Domov
Zdieľať
Diskusia