Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2020, 21:51
Čas čítania 0:58
Dominik Vetrák

Atomic Heart je ruský Bioshock skrížený s Prey. Sleduj súboj s desivou príšerou a teš sa na hororovú hru novej generácie

TECH ATOMIC HEART
Uložiť Uložené

Atomic Heart vyjde na PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X.

Štúdio Mundfish odhalilo sci-fi počin Atomic Heart vo vynikajúcom traileri pred viac ako dvomi rokmi. Hneď po ňom nás ohúril aj gameplay trailer z roku 2019, no odvtedy sme o hre nepočuli. Mnohí sa obávali, že sa celý vývoj pokazil.

Nepomohli tomu ani špekulácie na internete. Tie tvrdili, že vývoj hry je problémový, vývojári nemajú jasný cieľ a špičkovo vyzerajúce trailery nepredstavovali skutočný vzhľad hry.

A to je škoda, keďže pôsobila majestátne. Dizajn prostredia, príšer a sci-fi prvkov vyrážal dych v každej scéne. Bolo naozaj ťažké veriť tomu, že na hre pracuje neznámy tím z Ruska.

Odporúčané
Toto je PlayStation 5, najrýchlejšia konzola novej generácie. Kedy vyjde, aké hry si na nej zahráme a koľko bude asi stáť? Toto je PlayStation 5, najrýchlejšia konzola novej generácie. Kedy vyjde, aké hry si na nej zahráme a koľko bude asi stáť? 10. augusta 2020, 12:03

Po viac ako roku však prichádza prekvapenie a dnes sledujeme gameplay zábery, ktoré potvrdzujú, že hra Atomic Heart stále žije. Tentoraz sme už však trochu sklamaní. Prostredie vyzerá generickejšie a prázdnejšie, na pozadí nevidieť zaujímavé sci-fi prvky a 7 minút dlhé video ukazuje súboje len s jednou zbraňou. 

Samotný gameplay a combat sa až nápadne podobá na Prey z roku 2017. A aj keď išlo o vynikajúcu FPS akciu, od Atomic Heart sme čakali niečo iné. Ostáva dúfať, že vývojári budú mať na jej dokončenie dostatok času a vytvoria niečo špeciálne.

Zatiaľ nevieme ani rok, v ktorom má hra vyjsť. Keď sa jej však už konečne dočkáme, bude to na platformách PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X. Samozrejme, stará generácia konzol neukáže Atomic Heart v najlepšom svetle. Veľmi dobrou správou je aj to, že o soundtrack sa postará Mick Gordon (Doom či Doom Eternal). Už len jeho hudba dokáže urobiť z priemernej hry skvost. 

Domov
Zdieľať
Diskusia