Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2020, 10:20
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Matovič reaguje na vyhostenie diplomatov: Rusi sú naši slovanskí bratia, aj priateľom však treba určiť čiaru

NEWS IGOR MATOVIČ RUSKO
Uložiť Uložené

Slovensko je zvrchovaným štátom a nie banánová republika, odkazuje Matovič.

Riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Tomaga včera potvrdil, že Slovensko rozhodlo o vyhostení troch ruských diplomatov. Slovenské spravodajské zložky zistili, že sa ich činnosť rozchádzala s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch – respektíve, že vykonávali špionáž.

Odporúčané
Žulaboy: Sú raperi, ktorí ma majú na Instagrame bloknutého, problém sú ich veľké egá (Rozhovor) Žulaboy: Sú raperi, ktorí ma majú na Instagrame bloknutého, problém sú ich veľké egá (Rozhovor) 9. augusta 2020, 12:18

Navyše, došlo k zneužitiu vydaných víz na slovenskom generálnom konzuláte v Petrohrade a v tejto súvislosti bol spáchaný závažný trestný čin  (poznámka redakcie – atentát na čečenského azylanta Zelimchana Changošvilihona v Nemecku) na území iného členského štátu NATO a EÚ,“ dodal Juraj Tomaga. Rozhodnutie o vyhostení ruských diplomatov vyvolalo rôzne protichodné názory, a k téme vyjadril aj premiér Igor Matovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia