Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2020, 20:02
Čas čítania 0:53
Matej Krajčovič

V Bratislave onedlho pribudne nový diaľničný most. Aj ty môžeš rozhodnúť, ako sa bude volať

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Vtipkári zo Španielska neuspeli. Ministerstvo ich odhalilo.

Bratislava bude mať už čoskoro ďalší most cez Dunaj. Bude súčasťou nového obchvatu D4R7, ktorý spojí južnú časť diaľnice D2 s križovatkou Rusovce a južný obchvat hlavného mesta privádzajúci dopravu z okolitých satelitných mestečiek. 

Ministerstvo dopravy sa rozhodlo jeho názov vybrať v internetovom hlasovaní verejnosti prostredníctvom Facebooku. 

Do finále sa dostali názvy „Lužný most“„Jarovský most“, pričom o konečnom názve môžeš hlasovať na profile ministra dopravy počas tohto týždňa. Samotná konštrukcia bude v prevádzke až v roku 2021.

Pomôž Ministerstvu dopravy rozhodnúť o názve mostu
Zdroj: www.d4r7.com

 Hlasovanie pritom sprevádzali komplikácie a nájazdy vtipkárov, ktorí do semifinále posunuli aj názov Španielsky most, pretože celý obchvat stavia španielska firma. Za tento názov malo hlasovať mimoriadne veľa profilov práve zo Španielska, keďže sa informácia o ankete zrejme dostala do miestnych médií.

„Získal síce tisíce hlasov, ale na prvý pohľad z falošných účtov. My sme na ich prítomnosť upozornili ministerstvo dopravy ešte počas hlasovania. Na základe našej analýzy totiž až 60 percent hlasov bolo z profilov so zahranične znejúcim menom, 58 percent tvorili profily bez fotografie a sedem percent tvorili vyslovene pofidérne alebo vulgárne názvy profilov. K nedôveryhodnosti hlasujúcich navyše prispieva aj fakt, že väčšina z tých zahraničných bola vytvorená len nedávno,“ spresnil Bratislavský samosprávny kraj, ktorý tento názov potom z virtuálnej súťaže vyradil.

Odporúčané
Vyber názov pre nový diaľničný most cez Dunaj Vyber názov pre nový diaľničný most cez Dunaj 27. júla 2020, 21:34

V minulosti podobné komplikácie spôsobil most pre peších a cyklistov medzi Devínskou Novou Vsou a Rakúskom. Dnes je z neho Cyklomost slobody, no internet pretláčal názov Most Chucka Norrisa.

Domov
Zdieľať
Diskusia