Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2020, 8:31
Čas čítania 0:44
Matej Krajčovič

McDonald's žaluje svojho bývalého šéfa. Podriadeným mal výmenou za sex prideľovať štedré dotácie

ZAUJÍMAVOSTI MCDONALD’S
Uložiť Uložené

Firma od neho bude chcieť naspäť štedré odstupné.

Fast-foodový reťazec McDonald's žaluje svojho bývalého výkonného riaditeľa, informuje Business Insider. Steve Easterbrook mal mať totiž minimálne počas svojich posledných rokov v spoločnosti viacero sexuálnych vzťahov so svojimi spolupracovníčkami

O týchto vzťahoch navyše klamal pri vnútropodnikovom vyšetrovaní, a to minimálne v troch prípadoch medzi rokmi 2018 a 2019.

Nový článok
Zdroj: Gettyimages.com - Hannelore Foerster / Stringer

Samotné vzťahy na pracovisku samozrejme nie sú ten hlavný problém, pre žalobu je kľúčový najmä fakt, že Easterbrook mal jednej zo zamestnankýň schváliť štedré dotácie v podobe akcií spoločnosti s hodnotou stoviek tisíc dolárov. 

Zo svojho pracovného emailu s adresou McDonald's taktiež posielal explicitné fotografie a videá, na ktorých boli aj tri zamestnankyne spoločnosti. 

Odporúčané
Syrová sezóna v McDonald's neprekvapila, zaskočila však vianočná Coca-Cola (Test) Syrová sezóna v McDonald's neprekvapila, zaskočila však vianočná Coca-Cola (Test) 2. decembra 2019, 18:20

Pôvodne jeho odvolanie z funkcie prebiehalo hladko a keďže sa Eastbrookovi v tom čase väčšinu z pochybení dokázať nepodarili, dostal aj štedré odstupné. Vo svetle nových okolností chce firma pochopiteľne tieto milióny dolárov späť.

„Hoci predstavenstvo urobilo v novembri správne rozhodnutie odvolať ho zo spoločnosti, na základe týchto nových informácii je jasné, že klamal a zničil dôkazy o nevhodnom osobnom správaní, teda by nemal dostať zmluvné kompenzácie, ktoré pri svojom odchode obdržal,“ uviedol nový šéf McDonaldu Chris Kempczinski v liste zamestnancom podľa Business Insideru.   

Domov
Zdieľať
Diskusia