Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2020, 6:50
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Zdravotná sestra počas pandémie ignorovala vlastné bolesti. Po pár týždňoch jej museli amputovať nohu

NEWS
Uložiť Uložené

Keby neignorovala kŕče a bolesť, následky zhubného nádoru mohli byť oveľa menšie.

Zdravotná sestra z Veľkej Británie niekoľko týždňov ignorovala kŕče v nohe, vlastné zdravotné komplikácie však pripisovala prepracovaniu a obrovskému vypätiu síl, keďže kvôli koronavírusovej pandémii absolvovala dvanásťhodinové služby skoro každý deň. V snahe zachrániť čo najviac ľudí však nakoniec prišla o nohu. 26-ročná Sette Buenaventura sama opisuje, že jednoducho nemala čas robiť si o seba starosti, informuje BBC

Koniec koncov to bola práve ona, kto skončil na chirurgickom oddelení, pretože jej lekári museli zachraňovať život. Po ôsmych týždňoch bolestí a po obrovských problémoch s bežnou chôdzou absolvovala zdravotná sestra sériu vyšetrení, ktoré ukázali, že má na nohe zhubný nádor o veľkosti golfovej lopty.  Pôvodne ju lekári na oddelenie prijali s tým, že bude stačiť bežná operácia, ukázalo sa však, že jediný spôsob, ako ju zachrániť, je amputácia. 

Odporúčané
V Bratislave začína platiť špeciálny COVID semafor. Zatiaľ svieti nazeleno, aj keď pozitívnych prípadov pribúda V Bratislave začína platiť špeciálny COVID semafor. Zatiaľ svieti nazeleno, aj keď pozitívnych prípadov pribúda 7. augusta 2020, 20:19

„Keď som sa dozvedela, že mi musia odstrániť jednu nohu, veľmi ma to nahnevalo. No nemala som čas na premýšľanie, žiadna iná šanca neexistovala,“ povedala Sette, ktorá teraz na verejnosť aj prostredníctvom médií apeluje, aby nepodceňovali signály tela. 

„Keď vypukol COVID-19, nemali sme čas vnímať naše bolesti, boli sme tam preto, aby sme pomohli všetkým, čo nás potrebovali,“ dodala žena, ktorá si teraz zvyká na nový život. 

Domov
Zdieľať
Diskusia