Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 9:14
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš

Synom Moniky Jankovskej sa darí, kúpili si lukratívne pozemky pri Bratislave. Ako ich vysvetlili?

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Synovia „Kočnerovej opičky“ si kúpili obrovské pozemky pri Slnečných jazerách v Senci.

Monika Jankovská je v súčasnosti obvinená v kauze Búrka za podplácanie aj branie úplatkov. Zo správ z Threemy vyplýva, že z pozície štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti pomáhala Marianovi Kočnerovi vo viacerých prípadoch ovplyvňovať rozsudky v jeho prospech a minimálne v prípade zmeniek TV Markíza bola aj úspešná. 

V minulosti sa jej už nepodarilo vysvetliť financovanie kúpy bytu v lukratívnej lokalite v Rezidencii Hradný vrch v Bratislave, ktorý má rozlohu 168 metrov štvorcových. Aj keď sú formálne majiteľmi jej synovia, Monika Jankovská má právo doživotného užívania.

Aktuality upozorňujú, že hodnota tohto bytu môže byť až pol milióna eur, zároveň prichádzajú aj s novou informáciou o tom, že si synovia obvinenej exsudkyne kúpili pozemky na atraktívnom mieste pri Slnečných jazerách v Senci. Majiteľmi sú od júna 2020.

Odporúčané
Súd neprepustil Moniku Jankovskú na slobodu. Prepustil však Cvikovú, ktorá tiež Kočnerovi pomáhala Súd neprepustil Moniku Jankovskú na slobodu. Prepustil však Cvikovú, ktorá tiež Kočnerovi pomáhala 5. augusta 2020, 14:19

„...pozemky v katastrálnom území Senec sme spolu s bratom kúpili za účelom dlhodobej investície. Prostriedky na ich kúpu sme mali od našich rodičov, zo vzájomného vysporiadania ich bezpodielového spoluvlastníctva,“ povedal starší z bratov – 25-ročný Jakub. Mladší syn Moniky Jankovskej Martin má 24 rokov. V oficiálnom stanovisku pre Aktuality ešte upozorňuje, že sú s bratom súkromné osoby a nie sú verejne činní a v prípade zasiahnutia do ich práv podstúpia právne kroky. 

Portál Aktuality preto pripomína, že aj majetky blízkych príbuzných vysokých štátnych funkcionárov môžu byť predmetom verejného záujmu, obzvlášť, keď sú obvinení v korupčných kauzách. 

Monika Jankovská pred pár dňami požiadala po piatich mesiacoch o prepustenie z väzby. „Kočnerovu opičku“ nakoniec súd na slobodu neprepustil a naďalej bude stíhaná väzobne. Naopak, súd prepustil Denisu Cvikovú, ktorá mala podľa vyšetrovateľa na žiadosť Jankovskej pomáhať sudkyni Zuzane Maruniakovej s napísaním rozsudku v kauze zmenky TV Markíza v prospech Mariana Kočnera.

Domov
Zdieľať
Diskusia