Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 7:02
Čas čítania 0:42
Dominik Vetrák

Tenet od Christophera Nolana má menej počítačových trikov ako romantické komédie

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN TENET
Uložiť Uložené

Strihačka filmu aj režisér potvrdzujú, že majú minimálne množstvo počítačových efektov.

Augustové vydanie magazínu ICG obsahuje profil Tenetu a už teraz vieme, že informácie v článku budú stáť za to. Okrem iného sa v ňom čitatelia dozvedia, že Tenet je, na rozdiel od Interstellar či Inception, úplne iným typom drahého blockbusteru. Obsahuje totiž len veľmi málo počítačových trikov.

Odporúčané
10 najlepších filmov Christophera Nolana 10 najlepších filmov Christophera Nolana 7. júla 2019, 10:41

Strihačka filmu Jennifer Lame v rozhovore prezradila, že by ich malo byť menej ako 300. Pre porovnanie, Interstellar má 850 a Avengers: Infinity War aj Endgame majú cez 2 500 VFX záberov (počítačom vytvorené alebo digitálnymi trikmi upravené scény). Malé množstvo VFX záberov v Tenete potvrdzuje aj jeho režisér Christopher Nolan. Ten tvrdí, že ich je vo filme menej ako v typickej romantickej komédii. 

A to nás pritom čaká špionážna akcia či hrátky s cestovaním časom. Rozhodne bude zaujímavé sledovať, ako snímku vlastne natáčali. Nolan v tomto vyzdvihuje prácu VFX supervízora Andrewa Jacksona.

Ten sa podľa Nolana obral o prácu, keď prišiel s väčšinou nápadov o tom, ako natočiť jednotlivé scény priamo na kameru a s čo najviac praktickými trikmi. Premiéra Tenetu nás na Slovensku čaká už 26. augusta. Všetky potrebné informácie o filme sa dozvieš tu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia