Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 17:49
Čas čítania 1:06
Adam Novosad

Z dovolenky si koronavírus nenosíme. V Chorvátsku sa nakazilo len 6 ľudí, v Grécku nikto

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Analýza šírenia koronavírusu v júli vyznieva optimisticky.

Samotné štatistiky občas vedia vytvoriť mylný obraz. Aj preto Úrad verejného zdravotníctva v posledných dňoch detailne objasňuje vysoké nárasty nových prípadov koronavírusu.

Za stredu nám síce pribudlo 63 nových nakazených, no podľa hygienikov ide v prípade okresov Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Prievidza aj Vranov nad Topľou o lokálne ohniská, z ktorých vznikajú nové prípady dohľadávaním blízkych kontaktov. O komunitnom šírení vraj nemôže byť ani reč.

Odporúčané
Na Slovensku pribudlo 63 ľudí nakazených koronavírusom. Nové ohnisko hlásia v trenčianskej firme Na Slovensku pribudlo 63 ľudí nakazených koronavírusom. Nové ohnisko hlásia v trenčianskej firme 6. augusta 2020, 9:31

Hygieničky Jana Námešná a Mária Avdičová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici sa pozreli aj na nárast prípadov za uplynulý mesiac júl. Počas uplynulého mesiaca na Slovensku pribudlo 650 nakazených, z ktorých 250 si vírus prinieslo zo zahraničia.

Dohromady sa ochorením Covid-19 pacienti nakazili v 32 krajinách a ak sa pozrieme na najčastejšie krajiny, odkiaľ k nám infekcia prúdila, na najvyššej priečke skončila Ukrajina.

Domov
Zdieľať
Diskusia