Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 9:31
Čas čítania 0:30
Adam Novosad

Na Slovensku pribudlo 63 ľudí nakazených koronavírusom. Nové ohnisko hlásia v trenčianskej firme

NEWS
Uložiť Uložené

Trenčianska firma Leoni hlási 21 nakazených koronavírusom spomedzi svojich viac ako 1 000 zamestnancov.

Na Slovensku sme otestovali 2 667 vzoriek, z ktorých sa 63 ukázalo ako pozitívnych. Za stredu sa podľa Národného centra zdravotníckych informácií z ochorenia Covid-19 vyliečilo 47 pacientov, nepribudol nikto hospitalizovaný a našťastie ani dnes nikto nezomrel.

Z Trenčína zároveň hlásia nové ohnisko nákazy. V tamojšej firme Leoni, ktorá sa špecializuje na výrobu káblov a zamestnáva viac ako 1 000 pracovníkov, sa zatiaľ Covid-19 potvrdil u 21 z nich. Okolo 200 ľudí v reakcii na pozitívne testy zostáva v domácej karanténe, dokým sa testy neukážu ako negatívne. Spoločnosť si vraj testy nechala urobiť na vlastnú päsť.

V súčasnosti na Slovensku registrujeme viac ako 600 aktívnych prípadov nákazy. Za celé obdobie pandémie sme v našej krajine otestovali celkovo 272 322 laboratórnych vzoriek, z ktorých sa doteraz 2480 ukázalo ako pozitívnych. Na Covid-19 u nás dosiaľ zomrelo 30 pacientov a vyliečilo sa 1777.

CORONAVIRUS CHART
Domov
Zdieľať
Diskusia