Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 8:46
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Facebook zmazal Trumpovi video. Tvrdil v ňom, že deti sú imúnne voči Covid-19

NEWS DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Donald Trump opäť raz vyrazil verejnosti dych svojimi dezinformáciami. Facebook aj Twitter ho zablokovali.

V Spojených štátoch amerických nemajú pandémiu koronavírusu pod kontrolou, ale prezident Donald Trump aj tak nevidí žiadny problém v tom, aby krajina opätovne otvorila svoje školy. V takomto duchu sa nieslo aj jeho vyjadrenie pre televíziu Fox News, v ktorej v stredu 5. augusta telefonicky vystúpil s názorom, že deťom ani nič nehrozí, píše BBC.

„Ak sa pozriete na deti, deti sú takmer – a takmer by som povedal, že definitívne – takmer imúnne voči tejto chorobe,“ skonštatoval Trump. Deti vraj majú oveľa silnejšie imunitné systémy a nemajú s vírusom žiadny problém.

Toto konštatovanie však nie je pravdivé, pretože aj deti sa koronavírusom môžu nakaziť a najmä ho rozširovať, čo potvrdzujú výskumy, aj úrady verejného zdravotníctva a im podobné organizácie po celom svete. 

Trump tvrdil, že deti sú imúnne voči Covid-19, tak ho Facebook aj Twitter zablokovali. Video musel odstrániť
Zdroj: TASR/AP

V reakcii na vyjadrenia prezidenta sa sociálne siete Twitter aj Facebook rozhodli tieto videá na profiloch zablokovať.

Facebook video rovno zmazal s upozornením, že Trump šíri škodlivé dezinformácie o Covid-19, zatiaľ čo Twitter dokonca dočasne zablokoval účet @TeamTrump, ktorý nahral rovnaké video z rozhovoru. Účet zostal zmrazený, pokiaľ video nebolo odstránené.

Odporúčané
Trump použil song kapely Linkin Park, porušil autorské práva. Chester kedysi označil Trumpa za väčšiu hrozbu než terorizmus Trump použil song kapely Linkin Park, porušil autorské práva. Chester kedysi označil Trumpa za väčšiu hrozbu než terorizmus 19. júla 2020, 17:01

Aj keď Facebook v minulosti penalizoval Trumpa za falošné vyjadrenia, v tomto prípade šlo o prvý trest za zdieľanie dezinformácií na tému koronavírus. Twitter minulý mesiac chvíľkovo zablokoval účet Trumpovho syna, ktorý zase propagoval dezinformácie o lieku hydroxychlorochín.

Domov
Zdieľať
Diskusia