Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 14:19
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Súd neprepustil Moniku Jankovskú na slobodu. Prepustil však Cvikovú, ktorá tiež Kočnerovi pomáhala

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Monika Jankovská a Denisa Cviková požiadali po skoro pol roku o prepustenie. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici rozhodol v dvoch prípadoch rôzne.

Monika Jankovská požiadala po piatich mesiacoch o prepustenie z väzby. Podľa slov jej právneho zástupcu neboli obsahom žiadosti priznanie viny, ani prísľub spolupráce s vyšetrovateľmi. „Kočnerova opička,“ ktorá podľa správ z aplikácie Threema aj výpovede Zuzany Maruniakovej pomáhala obžalovanému podnikateľov napríklad v kauze zmenky, na slobodu nepôjde. 

Odporúčané
Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? 20. júla 2020, 11:18

V stredu o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Naopak, vyhovel exsudkyni Denise Cvikovej. Tá mala podľa vyšetrovateľa na žiadosť Jankovskej pomáhať sudkyni Zuzane Maruniakovej s napísaním rozsudku v kauze zmenky TV Markíza v prospech Mariana Kočnera.

V rámci akcie Búrka obvinili aj ďalších sudcov. Intenzívne spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní Vladimír Sklenka, ktorý niekoľko týždňov popisoval vyšetrovateľovi všetko, čo vie.

Súd nepustil Moniku Jankovskú na slobodu. Hrozí, že by „Kočnerova opička“ utiekla
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Vraj chcela z väzby udať politikov a oligarchov, spolupracovať už nechce

V polovici júna obletela Slovensko správa o tom, že bývalá sudkyňa Monika Jankovská sa chce priznať k zmenkám aj k Threeme a spolupracovať s vyšetrovateľmi, nakoniec si to však rozmyslela. Topky zistili, že Monika Jankovská chcela vypovedať a listom požiadala šéfa NAKA Branislava Zuriana, aby za ňou prišiel do väzby. Udať vraj chcela jedného z najväčších zbrojárskych oligarchov v krajine a minimálne jedného exministra.

Mala mať také dôkazy a informácie, vďaka ktorým mohli títo ľudia skončiť za mrežami a zasiahlo by to aj vysokú politiku. Jankovskej výpoveď vraj zastavila prokurátorka Valéria Simonová, ktorá neumožnila policajtom návštevu obvinenej. 

Domov
Zdieľať
Diskusia