Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 14:04
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Počet mladých ľudí nakazených koronavírusom sa za päť mesiacov strojnásobil

NEWS
Uložiť Uložené

Mladí ľudia si užívajú leto na plážach a kúpaliskách, navštevujú kluby aj kultúrne udalosti. Aj tieto faktory sa podľa WHO podpísali na rastúcich štatistikách.

Svetová zdravotnícka organizácia zverejnia štatistiku, podľa ktorej narástol počet mladých ľudí vo veku od 15 do 24 rokov s ochorením Covid-19 z pôvodných 4,5 % na 15 %. Podľa WHO je dôvodom aj skutočnosť, že ľudia v tomto veku častejšie navštevujú pláže a nočné kluby, resp. kultúrne udalosti.

Rozsiahla demografická analýza Svetovej zdravotníckej organizácie sa zamerala na skúmanie 6 miliónov prípadov nakazených koronavírusom v rozpätí medzi 24. februárom a 12. júlom 2020. Počet mladých ľudí nakazených koronavírusom sa za päť mesiacov strojnásobil.

Odporúčané
V Česku evidujú najviac nakazených koronavírusom od začiatku pandémie V Česku evidujú najviac nakazených koronavírusom od začiatku pandémie 5. augusta 2020, 7:23


Najviac prírastkov mladých nakazených evidujú európske krajiny ako Španielsko, Nemecko alebo Francúzsko, ale aj ázijské krajiny vrátane Japonska. Výnimkou sú Spojené štáty, kde počet ľudí s Covid-19 čoskoro prekročí hranicu 5 miliónov, informuje portál US News.

Aj generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesu apeluje na mladých ľudí, aby si uvedomili, že nie sú nepremožiteľní. Zároveň je dôležité si uvedomiť, že aj bez symptómov môže byť každý nakazený človek prenášačom. „Mladí ľudia sa môžu nakaziť, mladí ľudia môžu umrieť a mladí ľudia môžu vírus preniesť na ostatných," upozorňoval šéf Svetovej zdravotníckej organizácie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia