Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 13:17
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

V Bratislave začína výstava fotografií hrdinov, ktorí prežili rómsky holokaust. Autorom je slovenský umelec

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Výstavu venuje hlavne mladým ľuďom.

V stredu 5. augusta prebehne v Bratislave vernisáž, ktorej autorom je známy slovenský fotograf a umelec Kubo Krížo. Pred objektívom sa mu vystriedali všetci najsledovanejší slovenskí raperi, tentokrát sa však zameral na udalosť, ktorá navždy poznačila nielen strednú Európu.

Vernisáž fotiek s názvom Survivors - People that Never gave up predstaví 6 osobných ľudských príbehov a sériu ich portrétov, ktorí si nosia jedno z najdrsnejších svedectiev doteraz – rómsky holokaust.

„V rámci minuloročného 75. výročia rómskej genocídy a pripomenutia si tejto odpornej udalosti, ktoré sa konalo priamo v poľskom Aushwitz-Birkenau pod záštitou organizácie @ternype, ktorá stojí za vzájomným rešpektom a zodpovednosťou, ktorá stojí proti extrémizmu, rasizmu a diskriminácii, som mal tú česť byť svedkom emocionálne tak silných príbehov, že som cítill obrovskú povinnosť voči spoločnosti sa o to podeliť aspoň malou časťou aj s ostatnými,“ vysvetľuje Kubo na Instagrame. 


Túto výstavu venuje hlavne mladým ľuďom. Aj keď chce, aby sa výstava kvôli miestu zachovala v komornom duchu, bude rád, keď jej svoj čas venuje každý, kto si chce pamiatku stoviek tisíc obetí pripomenúť, ale aj tí, ktorí chcú pochopiť, prečo ide o dôležitú súčasť našej histórie. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kubo Krížo (@kubokrizo),

Domov
Zdieľať
Diskusia