Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2020, 13:06
Čas čítania 7:51
Marián Mauik Biel

iPhone 12 prichádza: Toto všetko už o ňom vieme

iPhone 12 prichádza: Toto všetko už o ňom vieme
Zdroj: Tomsguide.com
TECH APPLE GOOGLE IPHONE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Ročník 2020 bude pre telefóny Apple o niečo výnimočnejší

Zosumarizovali sme všetky informácie od tých najdôveryhodnejších zdrojov a leakerov o prichádzajúcom iPhone 12. Ako sme sa mohli už niekoľkokrát presvedčiť, hoci to až do premiéry stále budú neoficiálne dohady, v lete už ich pravdepodobnosť býva takmer 100-percentná. Niektoré nové parametre a aj plány Applu naozaj prekvapia.

 

iPhone 12 prichádza: Toto všetko o ňom už vieme
Zdroj: Forbes

Ako bude vyzerať

Rok 2020 bude pre iPhony mierne prelomový, a to aj pre vypracovaný dizajn. Podľa čoraz väčšieho počtu uniknutých fotografií a iných informácií sa dočkáme až štyroch verzií.

Pre tých náročnejších to bude iPhone 12 Pro s 6,1-palcovým a 12 Pro Max s 6,7-palcovým displejom. Obidve obrazovky teda mierne narastú. Terajšia 11 Pro má 5,8 a 11 Pro Max zas 6,5 palca. Celkové rozmery by sa veľmi nemali zväčšovať, pretože to bude rám okolo obrazovky, ktorý zas bude tenší. Nástupcom iPhonu 11 má byť trochu mätúco iPhone 12 Max, tiež so 6,1-palcovou obrazovkou.

iPhone 12 prichádza: Toto všetko o ňom už vieme
Zdroj: tomsguide

iPhone 12 bude mať len 5,4-palcový displej. Prídu si tak na svoje aj záujemcovia o plnohodnotný smartfón, ktorý nie je veľký ako lopata. Bude to najmenší smartfón tohto roka, má byť dokonca výrazne menší ako iPhone SE. Ten má síce iba 4,7-palcový displej, ale pre pomerne mohutný rám sú celkové rozmery telefónu väčšie.

Takto by mal vyzerať najmenší iPhone 12
Takto by mal vyzerať najmenší iPhone 12 Zdroj: cnet

Druhou veľkou zmenou je prechod na ostrejšie hrany. Prakticky ide o spojenie dizajnu iPhone X a iPhone 5. Ide o subjektívnu záležitosť, ale podľa uniknutých fotografií a renderov to vyzerá na elegantný kúsok, ľahko rozoznateľný od ostatnej konkurencie na trhu.

Domov
Zdieľať
Diskusia