Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2020, 17:01
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Krízový výbor WHO varuje: Očakávame dlhú koronavírusovú pandémiu

NEWS WHO
Uložiť Uložené

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že koronavírusová pandémia bude pravdepodobne trvať naozaj dlho a je treba sa pripraviť na nasledujúce mesiace.

Svetová zdravotnícka organizácia zverejnila vyjadrenie po zasadnutí krízového štábu, z ktorého vyplýva, že by sme sa mali pripraviť na dlhý priebeh koronavírusovej pandémie, informuje FRANCE 24.

Špecializovaná inštitúcia OSN brala do úvahy vývoj za uplynulých 6 mesiacov, z ktorého vyplynula aj hrozba „únavy pri reakcii,“ pretože na krajiny bude postupne tlačiť aj socioekonomický tlak, keďže nebezpečenstvo nenávratného prepadu ekonomiky je v súvislosti s opätovným zavedením opatrení obrovské. 

Výbor už dnes očakáva, že pandémia COVID-19 tak skoro neskončí, WHO už použila svoj najsilnejší varovný prostriedok a vyhlásila zdravotnícky núdzový stav medzinárodného rozsahu. Tento stav bude trvať aj naďalej, keďže riziko globálneho nebezpečenstva je podľa organizácie naďalej „veľmi vysoké.“

Odporúčané
Cigánikovej na rozlúčku so slobodou pozvali striptérov: Nechcela som ho, preložili si to tak, že nie jedného, objednali štyroch Cigánikovej na rozlúčku so slobodou pozvali striptérov: Nechcela som ho, preložili si to tak, že nie jedného, objednali štyroch 2. augusta 2020, 13:18

Už samotná bilancia nakazených a obetí koronavírusu je obrovskou výstrahou. Čísla naďalej stúpajú závratným tempom, od decembra si už ochorenie COVID-19 vyžiadalo skoro 700-tisíc obetí. Nakazilo sa už skoro 18 miliónov ľudí, WHO však očakáva, že s príchodom chrípkovej sezóny sa bude situácia zhoršovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia