Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2020, 10:44
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Poľsko hlási najvyšší prírastok počtu nakazených koronavírusom od začiatku pandémie, stúpajú obete aj hospitalizovaní

NEWS POĽSKO
Uložiť Uložené

V Poľsku zaznamenali za uplynulých 24 hodín 658 prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od vypuknutia pandémie.

Za sobotu sa v Poľsku nakazilo ochorením Covid-19 ďalších 658 ľudí, pričom ide o rekordný nárast od začiatku pandémie v marci. Informovala o tom tlačová agentúra PAP s odvolaním na ministerstvo vnútra. Domáce médiá hlásia rekordný nárast počtu nových prípadov nákazy už tretí deň po sebe. V piatok zdravotnícke úrady evidovali 657 a vo štvrtok 615 nových infikovaných koronavírusom.

U našich severných susedov stúpa aj počet obetí, podľa oficiálnych informácií respiračnému ochoreniu Covid-19 podľahlo ďalších 5 ľudí a celkový počet sa tak zvýšil na 1721. 

Poľské ministerstvo zdravotníctva upozornilo aj na výrazne stúpajúci počet hospitalizovaných, za posledných 24 hodín do nemocníc prijali skoro 2-tisíc ľudí s príznakmi na koronavírus. 

Poľsko zmierňovalo opatrenia od konca apríla, zatiaľ však nedochádza k ich obnoveniu a nie je zrejmé, ako bude vláda postupovať s cieľom oddialiť druhú vlnu. Aj táto krajina je stále na zozname „zelených“ pre Slovensko. Situácia sa zhoršuje aj v blízkosti slovenských hraníc v oblasti Malopoľské na juhu krajiny. 

Susedný štát Slovenska hlási najväčší počet nakazených koronavírusom od začiatku pandémie, stúpajú obete aj hospitalizovaní
Zdroj: visalist.io/
Domov
Zdieľať
Diskusia