Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2020, 16:51
Čas čítania 0:26
Daniel Mikolášik

Tragédia vo Vysokých Tatrách: O život prišiel mladý poľský horolezec, neprežil 100-metrový pád na skaly

NEWS VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Záchranári po prílete na miesto už mužovi nedokázali pomôcť.

32-ročný poľský horolezec prišiel v sobotu dopoludnia vo Vysokých Tatrách o život. Neprežil približne 100-metrový pád skalnou stenou Dubkeho lávky. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

Výpadok spolulezca oznámil cez poľskú Tatranskú dobrovoľnícku záchrannú službu (TOPR) poľský horolezec záchrannej službe. Záchranári však po prílete na miesto už mužovi nedokázali pomôcť.

Odporúčané
Vo Vysokých Tatrách sa tvoria nekonečné rady. Teplé počasie vylákalo do hôr stovky turistov Vo Vysokých Tatrách sa tvoria nekonečné rady. Teplé počasie vylákalo do hôr stovky turistov 28. júla 2020, 13:35

„Okamžite po nahlásení udalosti bola o súčinnosť požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu,“ uvádzajú horskí záchranári s tým, že na heliporte v Starom Smokovci posádka vyzdvihla dvoch záchranárov HZS.


Druhý Poliak zostúpil do príchodu záchranárov na miesto nehody, do údolia pokračoval samostatne. Telo nebohého odovzdali v Starom Smokovci polícii a Bezpečnostnej operatívnej jednotke (BOJ) HZS.

Domov
Zdieľať
Diskusia