Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2020, 15:02
Čas čítania 0:49
Daniel Mikolášik

Partia mladíkov sa v noci kúpala v bratislavskej historickej fontáne. Vyskákali z nej až po príchode hliadky

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Za kúpanie vo fontáne hrozí pokuta do 33 €.

V noci zo štvrtka na piatok museli v historickom centre hlavného mesta zasahovať mestskí policajti. Pre vysoké teploty sa totiž partia kamarátov rozhodla schladiť sa v 428-ročnej fontáne na Františkánske námestí, známej ako Žena s krčahom.

Odporúčané
Už by to chcelo vyskúšať nejaké mladšie mäsko. Boli sme na slovenskej nudapláži, takto s nami koketovali nahé dôchodkyne Už by to chcelo vyskúšať nejaké mladšie mäsko. Boli sme na slovenskej nudapláži, takto s nami koketovali nahé dôchodkyne 28. júla 2020, 10:39

V historickej pamiatke bratislavského Starého mesta sa tesne pred treťou hodinou ráno kúpalo asi 8 mladých mužov a žien, pričom svedkovia nevylučujú, že boli v podnapitom stave. Mladíci odtiaľ povyskakovali až po tom, čo na miesto dorazila mestská polícia. 

Fontánu s vysokou polygonálnou nádržou, ktorá pôvodne slúžila ako mestská studňa, postavili ešte v roku 1592. Na námestí však stála len do 20. storočia. Pred výstavbou pomníka Floriána Rómera v roku 1907 ju rozobrali a sochu nymfy premiestnili na dvor Starej radnice.

Za kúpanie vo fontáne pokuta 33 €

„Kúpanie sa vo fontánach a okrasných jazierkach zakazuje platné všeobecne záväzné nariadenie mesta. Treba tiež povedať, že to môže znamenať aj isté zdravotné riziká, nehovoriac o tom, že táto voda je chemicky upravovaná. V súlade so zákonom o priestupkoch hrozí za kúpanie či znečistenie pokuta až do výšky 33 eur,“ konštatuje exhovorca magistrátu Peter Bubla.

„Voda z fontán tiež nie je určená na pitie. Na to sú pitné fontánky, ktorých je v Bratislave tento rok spustených 11. Na osvieženie, ako aj na ovlaženie rúk, by sme odporučili radšej pitné fontánky. Poskytujú ho aj rozprašovače vodnej hmly umiestnené v meste,“ dodáva Bubla.

Domov
Zdieľať
Diskusia