Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2020, 11:16
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Skončí TikTok v USA? Trump ho má v pláne zakázať už dnes, aplikáciu považuje za riziko národnej bezpečnosti

TECH DONALD TRUMP TIKTOK USA
Uložiť Uložené

Americké úrady sa obávajú, že sociálna sieť by mohla slúžiť čínskym spravodajským službám, ktoré sú v krajine kontrolované komunistickou stranou.

Donald Trump vyhlásil, že má v pláne na území Spojených štátov amerických zakázať stále populárnejšiu aplikáciu TikTok. Môžu za to viaceré kauzy platformy súvisiace napríklad so zbieraním citlivých osobných údajov Čínou.

Ako informuje CNN, americké úrady sa obávajú, že sociálna sieť by mohla slúžiť čínskym spravodajským službám, ktoré sú v krajine kontrolované komunistickou stranou. Zákazom TikToku Trump odmietol potenciálne odkúpenie aplikácie spoločnosťou Microsoft od čínskej materskej spoločnosti.

Odporúčané
Slovenská polícia varuje tínedžerov, aby si dávali pozor na TikTok. Môžu sa stať obeťou vydierania Slovenská polícia varuje tínedžerov, aby si dávali pozor na TikTok. Môžu sa stať obeťou vydierania 16. júla 2020, 15:09

„Čo sa TikToku týka, v Spojených štátoch ho zakazujeme,“ uviedol Trump pred novinármi na palube lietadla Air Force One. Dodal, že na to využije núdzové ekonomické sily či exekutívu. Zákaz, o ktorom prvýkrát verejne informoval len v piatok večer, chce uviesť do platnosti už dnes počas soboty.

Hoci je TikTok čínska aplikácia, v samotnej Číne je nedostupná. Spoločnosť ByteDance, ktorá aplikáciu vlastní, sa prezentuje ako nezávislá. V obave rizika národnej bezpečnosti USA má Trump záujem o dohode s čínskou spoločnosťou ByteDance. Tá však na jeho piatkové vyhlásenie zatiaľ nijako nereagovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia