Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2020, 11:27
Čas čítania 0:30
Matej Krajčovič

Novou obeťou koronavírusu na Slovensku je 67-ročný muž. Zomrel v Dunajskej Strede

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ide o 29. obeť koronavírusu u nás.

Pacientom, ktorý je už 29. obeťou koronavírusu na Slovensku, bol 67-ročný muž hospitalizovaný v nemocnici v Dunajskej Strede. Skonal v nedeľu 26. júla 2020.

Pitva u neho potvrdila rozvinutú pľúcnu formu COVID-19 a zápal pľúc. Ide o prvú obeť koronavírusu na Slovensku od 15. mája.

Minulý týždeň zomrel aj 85-ročný muž vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, u neho však pitva súvislosť úmrtia s nákazou bezprostredne nepotvrdila. Do štatistík ho tak Ministerstvo zdravotníctva SR nepočíta. 

Odporúčané
Koronavírus si na Slovensku vyžiadal ďalšiu obeť. Mŕtvych je už 29 Koronavírus si na Slovensku vyžiadal ďalšiu obeť. Mŕtvych je už 29 31. júla 2020, 9:33

Na Slovensku bolo doteraz 2 292 pozitívnych prípadov z bolo celkovo 261 562 vykonaných testov. Vyliečilo sa už 1 695 ľudí, v nemocniciach zostáva aktuálne 29 osôb.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je dnes jeden pacient, ďalší jeden potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. 

Ministerstvo aj regionálne úrady verejného zdravotníctva vyhlasujú, že situáciu majú pod kontrolou. Denne analyzujú počet ohnísk nákazy, nárast počtu hospitalizovaných alebo percentuálnu mieru hospitalizácie zo všetkých prípadov.

Domov
Zdieľať
Diskusia