Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2020, 21:28
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Igor Matovič býva v neskolaudovanom dome, hrozí mu pokuta 33-tisíc eur

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Diplomovka nie je jediný problém, ktorý Igor Matovič rieši. Sám sa priznal, že od volieb býva v neskolaudovanom dome.

Igor Matovič počas odvolávania v parlamente v rámci svojej 90-minútovej obhajoby povedal, že má ešte jedno tajomstvo – približne od volieb podľa jeho vlastných slov býva s manželkou a v neskolaudovanom dome v Trnave, čím porušuje stavebný zákon. 

„Každá neskolaudovaná budova, v podstate to máte ako auto bez technického preukazu. Keď nemáte kolaudačný protokol, nemôžete tam bývať,“ povedal v reportáži pre TV Markíza Ivan Pauer, prezident Slovenskej stavebnej komory. Ak si premiér nedá všetky potrebné papiere do poriadku, hrozí mu pokuta do výšky 33-tisíc eur. 

Samotný úrad nemá kapacitu na to, aby každú novopostavenú nehnuteľnosť kontroloval, keďže sa však Igor Matovič priznal sám, inštitúcia začne konať. K situácii sa aktuálne predseda vlády nevyjadril, už skôr však povedal, že si návrh na vydanie kolaudačného rozhodnutia podá v dohľadnej dobe.

Domov
Zdieľať
Diskusia