Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2020, 11:08
Čas čítania 0:42
Richard Balog

Lokálni dodávatelia a udržateľné materiály. Zaha Hadid Architects predstavujú futuristický komplex v Karibiku

Lokálni dodávatelia a udržateľné materiály. Zaha Hadid Architects predstavujú futuristický komplex v Karibiku
Zdroj: Zaha Hadid Architects
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Ateliér, ktorý pokračuje v stopách zosnulej architektky odhaľuje veľkolepý projekt z prostredia Strednej Ameriky.

Roatán Próspera Residences je názov najnovšieho diela z portfólia ateliéru Zaha Hadid Architects, na ktorého čele stála až do roku 2016 britsko-iracká architektka. Jej rukopis môžeš vidieť okrem mnohých pôsobových stavieb naprieč svetom taktiež v Bratislave, v podobe 3 oblých bytových komplexov s názvom Sky Park. 

Teraz sa už avšak presunieme k vyššie spomínanému obytnému komplexu, ktorý je situovaný na ostrove Roatán, neďaleko pobrežia Hondurasu. Známa dovolenková destinácia, tak bude už o niekoľko mesiacov ponúkať aj lukratívne byty. 

Odporúčané
Komplikovanú dispozíciu premenili architekti v byte plnom betónu na jeho hlavnú výhodu Komplikovanú dispozíciu premenili architekti v byte plnom betónu na jeho hlavnú výhodu 27. júla 2020, 11:26

Veľkolepý projekt vznikne v spolupráci so spoločnosťou AKT II, respektíve Hilsonom Moranom. Majiteľom vo finálnej podobe ponúkne bývanie, ktoré reaguje na podnebie, terén a prostredie. Dizajnová stránka sa odráža od miestnej ľudovej tradície drevárstva, ktorú tvorcovia doplnia o futuristické línie a najmodernejšie technologické stavebné postupy

Vo výsledku tak pôjde o trvalo udržateľné dielo, ktoré odráža modernú architektúru s dôrazom na lokálnych dodávateľov. Tí dostanú možnosť sledovať a taktiež pomáhať pri zrode tejto krásy na pláži.

Lepšiu predstavu si vytvoríš na základe detailných vizualizácií v galérii. My len dodáme, že kiež by viac developerov dbalo na udržateľnosť či integráciu v rámci miesta zasadenia stavieb. 

Domov
Zdieľať
Diskusia