Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2020, 17:42
Čas čítania 0:47
Martin Mičuda

Takto bude vyzerať kokpit prvého čisto elektrického modelu od Škody

Takto bude vyzerať kokpit prvého čisto elektrického modelu od Škody
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skoda-breaks-new-ground-in-interior-design-with-individual-design-selections-for-the-enyaq-iv/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Mesiac pred svetovou premiérou si môžeme spraviť obraz o tom, aký interiér dostane elektrická škodovka.

Už 1. septembra Škoda predstaví svoj prvý čisto elektrický model pod názvom Enyaq iV. Áno, vieme, už teraz škodovka ponúka elektrické Citigo iV, to sa ale dá považovať „len“ za elektrickú verziu odvodenú z klasického modelu.

Úplne nový Enyaq je ale od začiatku vyvíjaný ako čisto elektrický automobil, a tomu bolo i všetko prispôsobené. Ešte skôr, kým spoznáme novinku v plnej kráse, nám automobilka servíruje dizajnový náčrt interiéru. 

Kokpit novinky ponesie znaky súčasného moderného bývania – prítomnosť prírodných, ekologických či recyklovaných materiálov. Okrem toho má Enyaq ukázať budúce dizajnové smerovanie interiérov značky Škoda. Palubná doska tak dostane ešte minimalistickejšie a jednoduchšie línie ako v novej Octavii, vytratí sa z nej pritom väčšina fyzických tlačidiel. 

 

Takto bude vyzerať kokpit prvého čisto elektrického modelu od Škody
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Novinkou palubnej dosky elektrického SUV bude stredový výduch ventilácie, ktorý svojim tvarom pripomenie tvar prednej masky. Priestornosť kokpitu opticky navodí masívna dekoračná lišta na vrchnej časti, ktorá zachádza do výplne dverí. Budíky dostanú štandardne digitálne riešenie, budú o čosi menšie, sekundovať im má nový priehľadný displej s prvkami rozšírenej reality. 

Prítomnosť ekologických materiálov dajú na zreteľ najmä poťahy sedadiel – jednú z dostupných dizajnových možnosti tvorí vlna (40 %) a polyester zo zrecyklovaných PET fliaš (60 %). Všetky doposiaľ známe podrobnosti o chystanej elektrickej novinke sa dozvieš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia